>  >  > 
Zonvakantie in november

Rustig van warme temperaturen genieten in de winter kan als je kiest voor een van de volgende strandvakanties.
Wanneer de dagen korter worden en het zonnetje het alsmaar meer laat afweten, willen velen onder ons nog snel even een trip naar de zon maken.

 

 

Een zalige zonvakantie op de Canarische eilanden

Ten westen van het Afrikaanse continent vind je het meest zuidelijke stukje van Europa: de zonovergoten Canarische eilanden. Met haar eilanden Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote biedt deze archipel zowat het zachtste winterklimaat van Europa. Zowel voor strandvakanties als voor streekverkenningen met een gehuurde auto is dit een absolute topbestemming voor wie van een zonvakantie houdt. Relaxed flaneren kan je op de majestueuze strandboulevard van Playa de las Americas op Tenerife, terwijl liefhebbers van woestijnlandschappen op Lanzarote terecht kunnen.

Kreta: een ideale mix van natuur en cultuur

Het Griekse eiland Kreta is door haar warme klimaat een geschikt oord om nog even een trip naar de zon te maken voordat de winter écht toeslaat. Haar ligging in de Middellandse zee maakt dat Kreta ook ‘s winters nog erg aangename temperaturen kan aanbieden. Bijzonder leuk aan Kreta is dat je een zonvakantie hier kan combineren met de pracht van de antieke Griekse cultuur. Wie een wagen huurt om de overblijfselen van het indrukwekkende Heraklion te gaan bekijken, zal deze sublieme plek niet snel vergeten.

Ibiza: voor feestgangers én voor natuurliefhebbers

Ibiza

Voor wie een trip naar de zon wil maken, en tegelijk ook een bruisend nachtleven wil induiken, is het Spaanse eiland Ibiza dé plek bij uitstek. Nachtraven en muziekliefhebbers kunnen hier een van de beste strandvakanties van hun leven meemaken. Want naast het zachte klimaat staat Ibiza vooral bekend voor haar disco’s en bars. Bovendien zijn de hagelwitte zandstranden een echte must voor zonnekloppers. Maar ook het agrotoerisme op dit eiland kent een grote opmars, waarbij natuurliefhebbers de oogverblindende schoonheid van de ecologie kunnen ontdekken.

Foto 1: Canarische eilanden © lunamarina – Fotolia.com

Foto 2: Ibiza © lunamarina – Fotolia.com

Comments

comments

Deel het artikel