>  > 
De mooiste uitstapjes aan de Belgische kust

West-Vlaanderen, de Belgische kustprovincie: zon, rust, ruimte, natuur en cultuur.

Huur eens een auto bij Europcar en ga touren langs de badplaatsen De Haan, Knokke, Oostduinkerke, Nieuwpoort en Oostende.

Auto huren? Europcar, altijd in de buurt!

Veel mensen kennen Europcar omdat je er een bestelbus kunt huren voor het vervoer van grote spullen, bij een verhuizing bijvoorbeeld. En een gewone auto huren doet u misschien tijdens een reis in het buitenland, maar heeft u er wel eens over gedacht bij Europcar een mooie auto te huren voor toeristische uitjes? Leuke ritjes in een luxe, nieuwe wagen naar uw eigen keuze, lekker onbezorgd touren langs de mooiste steden en door de prachtigste landschappen. En altijd gegarandeerd tegen de beste prijs! Probeer het maar eens, u zult enthousiast zijn…

Knokke

Knokke

We starten onze tour in de noordelijkst gelegen stad, aan de grens met Nederland. Daar ligt de sjieke badplaats– Heist. Dit is een van de bekendste badplaatsen van België en men profileert zichzelf als de groenste gemeente, met natuurpark het Zwin. Geniet wandelend of fietsend niet alleen van de stranden, de duinen en de bossen, maar ook van de slikken, schorren, polders, poelen en rietmoerassen. Maar vergeet bovendien de vele festivbelgique mals of de folkloremarkt niet.

De Haan

Dan zakken we af naar de stranden van De Haan. Deze mooie brede zandstranden trekken vele mensen naar deze plaats. Het toerisme is dan ook de belangrijkste inkomstenbron van de inwoners. Er zijn, naast het strand ontelbare mogelijkheden voor een fijne dag: wandelen door de Concessie met de prachtige witte villa’s met rood dak, paardrijden, de twee molens bezoeken of het oude tramstationnetje, heerlijk eten bij een van de vele restaurants of hotels.

Oostende

Oostende

Onze volgende stop is Oostende, dat ligt ongeveer even ver van de Nederlandse als de Franse grens; zo’n 30 km. en staat ook wel bekend als “De koningin der stranden”. Oostende profileert zich als een van de modernste badplaatsen, met een zee- en luchthaven, een aquarium, een casino en het Explorado, een family adventure science museum. Maar natuurlijk kunt u ook naar het oude centrum, Fort Napoleon, het openluchtmuseum de Atlantikwal en het oude zeilschip de Mercator.

Nieuwpoort

Nieuwpoort

Iets zuidelijker ligt Nieuwpoort. Ten noorden van de IJzer, die hier in zee uitmondt, vindt u de breedste stranden van fijn zand. Heerlijk, lange dagen zonnen, picknicken en zandkastelen bouwen, maar vergeet niet af en toe ook een frisse duik te nemen! Of breng een bezoekje aan het belfort, dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat, of het monument voor koning Albert I.

Oostduinkerke

Oostduinkerke

Vervolgens gaan we naar Oostduinkerke. Hier kunt u heerlijk uitwaaien in de prachtige duinen. Al wandelend vindt u de Hoge Blekker, het hoogste duin van België. Het strand is ook ideaal om te rijden met een zeilwagen of te parakarten. Waarschijnlijk ziet u ook de garnalenvissers met hun paarden. Dit is de enige plaats ter wereld waar ze op deze manier gevangen worden!

De Panne

De-Panne-

Tenslotte komen we aan in De Panne. Hier vindt u attractiepark Plopsaland, waar u een hele dag plezier kunt hebben, samen met de kinderen.

Comments

comments

Deel het artikel