>  >  > 
Wat te doen in één uur in… Rome?

Pax Romana of welverdiende rust? Tussen twee zakelijke afspraken, alvorens terug te keren naar het hotel of een vlucht te pakken op Ciampino of Leonardo da Vinci, hebt u een klein uurtje vrij om de hoofdstad van La Dolce Vita te ontdekken. Of u nu in de stemming bent voor Fellini of meer voor klassiek theater; volg de gids.

Rustieke wandelingen op zijn Italiaans in het centrum

1_USHm7Qa

We kunnen u niets beters adviseren dan u naar het centrum te begeven, waar u prachtige schatten wachten. Mis overdag de omgeving van het Piazza Navona niet: haar ideale ligging, op steenworp afstand van het historische Pantheon, neemt u mee naar de Romeinse ziel, bruisend van leven en trouw aan haar roots.
Ga ‘s avonds eens langs bij het prachtig verlichte Colosseum. Zet uw ontdekkingstocht voort op het forum dat zich vanaf het Colosseum uitstrekt.

Stop de tijd onder het genot van een bord fettuccine

2_o0tSrwK

De Italiaanse specialiteiten hebben niet te lijden onder een vergelijking met hun Franse rivalen.
De tijd nemen om van een goede maaltijd te genieten is onontbeerlijk om deze simpele, populaire en gezonde keuken op waarde te kunnen schatten: we raden u ten zeerste aan een tafeltje te zoeken bij één van de talrijke restaurants met lokale specialiteiten.
U begint natuurlijk met een bordje ‘cacio e pepe’, op basis van pecorino-kaas en zwarte peper. Onze aanrader: bestel ook eens een bord calamares à la romaine en een glas witte wijn uit Latium, zoals de Castelli Romani.
Voor een gezonder dieetalternatief waar onderweg van genoten kan worden kiest u voor een salade van andijvie, pijnboompitten en rozijnen.
Aanrader voor zoetekauwen: het favoriete dessert van Rome is tiramisu.

Slenteren over markten om de beste souvenirs te vinden

3_xKk2kV3

Gastronomie, ambacht en lederwaren maken de identiteit van Rome. Op de verschillende marktjes mengt u zich onder de Romeinen en ervaart u het echte dagelijkse leven van de stad. Deze leven op in de ochtend tot aan het begin van de middag, dus vroeg zijn loont.
Ter plaatse vindt u zeker kruiden en specerijen, zoete en hartige snacks, kaas en typische lederwaren van de hoogste kwaliteit. Kortom, de meest gewaardeerde souvenirs. Geloof ons!
De meest illustere markten in de buurt van het centrum zijn de Mercato Trionfale, zeer centraal, Porta Portese, immens en non-food, de Campo dei Fiori, de Mercato Latino, de Mercatomonti, voor liefhebbers van vintage, en de Mercato Nuovo Esquilino, druk omwille van zowel de culinaire producten als de handwerkartikelen.

Comments

comments

Deel het artikel