>  > 
10 geheime stranden in Europa

Het eiland Sylt (Duitsland)

1_Dkf07yw

Sylt, het meest noordelijke gelegen eiland in Duitsland, wordt beminnelijk de “Koningin van de Noordzee ” genoemd. 40 kilometer lang fijn zandstrand, de kuuroorden, de restaurants net zoals de golfbaan met uitzicht op zee maken het een populaire plek voor de jetset. Het is tevens geclassificeerd als een UNESCO-werelderfgoed dankzij de prachtige landschappen en rijkdom aan natuurreservaten.

Het strand van Navagio of Shipwreck Beach (Griekenland)

2_m3vtiTd

Beschouwd als het mooiste strand in Griekenland, is het strand van Navagio een afgelegen zandige inham op het eiland Zakynthos. Ooit een doorgangspost voor smokkelaars, wordt het eiland ook Shipwreck Beach genoemd in verwijzing naar het schip “Panagiotis” dat er schipbreuk leidde. Het is adembenemend mooi met de steile kalkstenen kliffen, witte zandstranden en turquoise blauw water

La Praia da Marinha (Portugal)

3_1cnrntR

Praia da Marinha, gelegen aan de Atlantische kust, is één van de mooiste en meest typische stranden van Portugal. Beroemd om de prachtige kliffen en de uitzonderlijke kwaliteit van het water, wordt Praia da Marinha regelmatig gebruikt als decor voor internationale commercials.

Het strand van Saint-Guirec (Frankrijk)

4_pU6cWPC

Het strand van Saint-Guirec, bekend om zijn roze granieten rotsen kenmerkend voor de Côte d’Armor, is een prachtige locatie. De pittoreske charme maakt het sprookjes waardig. Het ligt tegenover het eiland van Coataérés, waar het kasteel met de dezelfde naam staat.

De calanque d’En Vau (Frankrijk)

5_wJFlK7X

Gelegen tussen Cassis en Marseille, is het van adembenemende schoonheid. Vanzelfsprekend is de calanque d’En Vau het ontdekken waard. Het ligt tussen twee kliffen en is moeilijk te voet te bereiken. Het is een paradijsje op aarde: het water heeft er een ongelofelijke groene tint die contrasteert met de witte kliffen en het strand.

De Cala Luna (Italië)

6_DAQH77o

Een sublieme plek! Dit strand is getekend als een halve maan van wit zand ondersteund door hoge kalkstenen kliffen. Het biedt een prachtig uitzicht op de golf van Orosei. Beschouwd als het mooiste strand in Sardinië, heeft het water met een prachtige blauwe kleur.

L’Isola Bella (Italië)

7_g8UetlS

Een strand boordevol charme. Isola Bella, gelegen in een prachtige groene omgeving aan de oostkust van Sicilië, straalt licht uit als een schitterende band van rotsen vastgehecht aan de zee. Het gebied werd uitgeroepen tot een natuurreservaat en trekt veel duikers aan vanwege de verscheidenheid aan kleurrijke vissen die er leven.

Kynance Cove (Verenigd Koninkrijk)

8_m0LtmVx

Kynance Cove, dit wilde strand verborgen aan de voet van de kliffen, biedt fantastische kleuren. Het contrast tussen de witheid van het zand en het groen van de serpentine is uitermate sensationeel. Ook de turquoise kleur van het water biedt een onvergetelijk spektakel voor allen die het geluk hebben er een bezoek te brengen.

De Playa de Gulpiyuri (Spanje)

9_ZHIqR4i

Dit strand, zowel mooi als intrigerend, is een vrij uitzonderlijk natuurlijk geologisch fenomeen. Het lijkt alsof de oceaan zijn mysterieuze ondergrondse tunnels heeft overschreden. Dit juweel van de natuur, onzichtbaar vanaf de kust en enkel 40 meter lang, is niet gemakkelijk te vinden.

La Playa de los Genoveses (Spanje)

10_manquante

Deze baai van het Cabo de Gata natuurpark wordt gekenmerkt door duinen van fijn goudkleurig zand. Volledig wild en natuurlijk, zonder gebouwen of restaurant, noch weg of hoogspanningslijn, die aan de horizon onderscheiden kunnen worden. Dit strand zorgt voor een echte verandering van omgeving.

Comments

comments

Deel het artikel