>  > 
Kies uw huurauto in functie van de afmetingen van zijn koffer

De koffer, de belangrijkste opslagruimte vanwege de grootte, bevindt zich meestal aan de achterkant van het voertuig. Deze kan verschillende vormen en verscheidene openingssystemen hebben. De grootte is vaak evenredig met de afmetingen van het voertuig. Zelfs als deze niet altijd gebruikt wordt blijft hij in bepaalde omstandigheden onontbeerlijk, namelijk om op vakantie te trekken, om een volumineus object te vervoeren of zelfs om er een huisdier in onder te brengen.

U hebt de mogelijkheid om uw voertuig in functie van de grootte van zijn koffer te kiezen. Deze laatste moet aan uw behoeften aangepast zijn. Het grote wagenpark dat Europcar u aanbiedt, laat u toe het vervoermiddel dat het best bij u past te vinden.

De kleine koffers van stadsauto’s

De kleinste auto’s worden “stadsauto’s” genoemd. Bedoeld voor gebruik in de stad of randstad zijn ze gemakkelijk handelbaar, licht, praktisch en zuinig. Ze beschikken echter over een kleine koffer. Dit vormt geen probleem als men er één of twee zakken, een grote koffer of zelfs de boodschappen voor een maand wilt plaatsen. Maar verwacht niet meer. Afhankelijk van het merk en model, hebben stadsauto’s een koffer van ongeveer 200 tot 260 liter.

De imposante koffers van sedans

Sedans zijn ideaal voor het reizen. Ruim en comfortabel voor 5 personen, verslinden zij de kilometers zonder dat vermoeidheid optreedt. Hun koffer van 400 tot 500 liter (wat overeenkomt met de afmetingen van een koelkast met 2 deuren) kan meerdere grote koffers bevatten. Een ideale keuze voor een zakenreis of een lang weekend, als koppel of met vrienden. De koffer van een sedan is heel vaak ruim genoeg om alle vakantiekoffers en -tassen van een hele familie te herbergen. Toch gebeurt het dat het volume onvoldoende blijkt voor uitgebreide familievakanties. Een optimale plaatsing van de koffer blijkt zeer handig om ruimte te besparen. Het is ook mogelijk om een imperiaal of een dakkoffer op het dak te plaatsen teneinde de opslagruimte te vergroten.

De monovolumewagen voor grote gezinnen en kampeervakanties.

Om volledig gerustgesteld te zijn en zonder zich te moeten bekommeren of de koffer groot genoeg is voor het opbergen van extra bagage, kies voor onze serie mono-volumewagens en familievoertuigen. Deze voertuigen, bestemd voor grote gezinnen, zijn geschikt om maximaal 7 personen te vervoeren. De koffers en tassen van het hele gezin vinden er gemakkelijk een plaats. Met een ladingsvolume van ongeveer 700 tot 800 liter, kunnen zelfs de tenten en slaapzakken voor het kamperen worden meegenomen. Afhankelijk van het model zijn er verscheidene openingssystemen voor de koffer: gemotoriseerde achterklep, schuifdeuren, enz.

De bestelwagen voor het transport van volumineuze voorwerpen of voor verhuizingen

Tot slot biedt ons gamma van bestelwagens een ruimte die varieert tussen de 3 en 20 m³ op basis van de volgende formaten: klein, medium en groot Kies uw bestelwagen volgens uw behoeften. De kleine bestelwagens zijn perfect gecalibreerd om een wasmachine of een kast te transporteren of zelfs om een bezoek te brengen aan de afvalstortplaats. De hierboven genoemde serie’s zijn ideaal voor het verplaatsen van volumineuze voorwerpen en het organiseren van verhuizingen.

De volgende keer dat u een voertuig huurt, overweeg dan het kiezen van uw voertuig niet alleen in functie van het interieur, maar ook in functie van de grootte van de koffer.

Comments

comments

Deel het artikel