>  >  > 
Road trip: op ontdekking naar de bezienswaardigheden van de Costa Brava

Verken, aan het stuur van uw Europcar huurauto, de Catalaanse wegen en ontdek de vele schatten van deze Spaanse regio die zo trots is op haar wortels en culturele erfgoed.

Vanuit Barcelona, de economische en cosmopolitische hoofdstad die bekend staat om zijn feestelijke sfeer en historische rijkdommen, rijdt u langs de afwisselende landschappen van de toeristische kust van de Costa Brava die bezaaid is met vissersdorpjes verscholen door rotsen, schilderachtige kloosters, wilde baaien, ontspannende stranden en wijngaarden.

Uitstapje naar Lloret de Mar via de kustroute

1_upMTavR

Heeft u de Ramblas, de Sagrada Familia, het Park Güell en andere trekpleisters gezien, dan wachten u met de auto andere schatten van de Costa Brava op, op ongeveer 80 km afstand via de snelweg langs de kust.

Eenmaal aangekomen in Lloret de Mar, een stad vol contrasten, stort je dan in het wilde nachtleven van de Catalaanse jeugd of maak een wandeling op plaatsen waar de natuur nog behouden is. Gebouwd op een grond rijk aan tradities en geschiedenis, biedt deze kleine stad gelegen aan zee al sinds enkele generaties vele culturele en zomerse evenementen aan, waaronder dé bekende vakantieweek van Europese studenten na hun examens.

Neemt u de GI-682 langs de kust dan ontdekt u een heel andere kant van Lloret; Lloret is meer dan een populaire toeristische badplaats alleen, hier rijdt u door ongerepte natuur, rotserige inhammen, schaduwrijke pijnbossen, wilde baaien en goudkleurige stranden waar u heerlijk kunt ontspannen zoals Santa Cristina, Canyelles of Cala Banys die met de auto bereikbaar zijn vanuit het kasteel van Sant Joan.

Bestemming Girona, in het hart van authentiek Catalonië

2_EBHPPot

In slechts 30 minuten overbrugt u de 42 kilometers die het drukke Lloret van het vredige Girona scheidt. hier maakt u het authentieke Catalonië mee, waar feesten de rijkdom van de lokale geschiedenis en de tradities van een trotse provincie vieren.

Als doorreis-plaats ooit door de Romeinen op de via Augusta gesticht, de strategische as tussen Gallië en het Iberische schiereiland, is Girona een bezoek meer dan waard. Met de Pyreneeën op de achtergrond, gelegen in een omgeving waar vier rivieren bij elkaar samenkomen, is Girona een stad vol charme. Ligt dit aan het oude schilderachtige stadshart met zijn stadsmuren waarbij de kathedraal en de antieke Arabische baden getuigen van een ongelooflijke rijke historie? Aan de fijne sfeer op de markten en in de drukke straten? Aan de heerlijke gerechten in restaurants, waarvan in de provincie van Girona alleen al 13 Michelin sterren zijn toegekend en die lokale culinaire tradities met gastronomische innovaties combineren? Hoe het ook zij, van een uitstapje naar de « Catalaanse Florence » kunt u onmogelijk spijt krijgen!

Empúries: toegangsweg naat historisch Catalonië

3_s0wED5P

Vanuit Girona rijdt u in minder dan 1 uur naar Empúries, emblematische haven die de antieke Griekse beschaving toegang tot het Iberische schiereiland gaf en eindbestemming van de olympische vlam in 1992. Parkeer uw auto op ongeveer twee kilometer ten Noorden van de badplaats Escala om de Grieks-Romeinse ruïnes van deze archeologische plaats te bezichtigen. Laat u meevoeren door de prachtige landschappen van Empuries, de spectaculaire ruïnes en de kilometers lange stranden.

Cadaqués, een dorp die de omweg waard is

4_E3zmtsX

 

Genesteld tussen berg en zee, gelegen ten Oosten van het continentale Spanje, maakt Cadaqués deel uit van de mooie dorpjes aan de Costa Brava die op uw routekaart absoluut de omweg waard zijn. U komt er vanuit Roses door een twintigtal kilometers lang de haarspeldbochten langs zand- of kiezelbaaien te volgen. Neem, eenmaal aangekomen, de tijd om langs de kerk en de huisjes van Cadaquès rond te struinen en laat u door de charme van dit ongerepte dorp meevoeren, inspiratiebron voor ondermeer de beroemde schilders Picasso en Dali.

Bij de Cap de Creus, van de klif- naar de wijnroute

5_q6ly0cJ

Bij het meest Westelijke deel van het Iberisch schiereiland en de Pyreneeën, brengt uw reis u naar het natuurpark Cap de Creus, een steile kaap met uitzicht over het heldere blauwe water van de Middellandse zee. De klifroute biedt onvergetelijke vergezichten over duizelingwekkende rotsen en discrete baaien.

Neem een pauze onderweg en geniet van een typisch streekgerecht : kip met kreeft, inktvis en gehaktballetjes…

Geniet ook van het heerlijke eten wanneer u, in de regio van Empordà, op de wijnroute bent , en waar u, in de buurt van de Cap de Creus, heerlijke wijnen kunt proeven en de essentie zelf van de Catalaanse streek kunt ontdekken. De wijngaarden tussen bergen en zee zijn goed bestand tegen de lokale wind, de Tramontana, en produceren AOC gelabelde grenache wijnstokken. Deze smakelijke rode wijnen, frisse witte wijnen en lichte rosés vindt u in alle omliggende restaurants, maar wacht wel even voordat u de weg weer op gaat!

Comments

comments

Deel het artikel