>  > 
Roadtrip: België , van Brussel naar de Noordzee

De auto nemen voor een rondreis door België, is op ontdekking gaan van een volksaard die traditie en moderniteit, Germaanse en Latijnse invloeden combineert aan de hand van bouwkunkundige juweeltjes, smakelijke gastronomische gerechten, afwisselende landschappen en een enorme keus aan bieren (wel met mate drinken)!

Dit is een reisbeschrijving door België die u van Brussel, de hoofdstad, naar de oevers van de Noordzee voert langs grachten en 4 steden die een bezoek meer dan waard zijn. U ontdekt allerlei facetten van dit opvallend exotisch koninkrijkje, bakermat van de strip, land van de aparte humor, vlakke land bezongen in de chansons van Jacques Brel dat, de clichés voorbij, vele culturele en natuurlijke bezienswaardigheden biedt.

 

Vertrek vanuit Brussel, hoofdstad van de Europese Unie

bruxelles

Een auto huren is dé manier om zorgeloos te reizen, zonder vast programma, met een eigen reisplanning. Waarom zou u uw rondreis niet een culturele en trendy start meegeven in de Europese hoofdstad?

Want, hoewel uitgestrekt over 19 gemeenten en met meer dan een miljoen inwoners, blijft Brussel een prettige bestemming waarvan de gezellige sfeer de stad zijn charme verleent.

Neem, nadat u uw auto heeft geparkeerd, de tijd om de beroemde Grote Markt te ontdekken, het « mooiste plein ter wereld » volgens Victor Hugo. Een reputatie die het plein te danken heeft aan de mooie voorgevels van de gildehuizen, de charmante steegjes van het “îlot sacré” en zijn weelderige parken.

Loop vanuit de Grote Markt langs verschillende bijzondere bouwkundige stijlen en stuit op musea, historische monumenten of gebouwen die Vlaams classicisme, gotische en Art nouveau stijl weten te combineren.

In aanvulling op de rijkdom van het bouwkundig erfgoed, is Brussel vol met kleine restaurants waar u kunt genieten van de traditionele, gulle en gezellige Belgische keuken. Geniet bijvoorbeeld van de beroemde Vlaamse karbonade, een stoofschotel met bier of van de hochepot, de lokale hutspot.

En geniet, nog steeds met mate, van een biertje in een van de vele gezellige bierkroegen die de stad rijk is.

Op weg naar de historische schatten van Gent

gand

De ongeveer vijftig kilometer van Brussel naar Gent rijdt u in minder dan een uur af. Vaak ten onrechte overgeslagen ten gunste van Brugge, heeft Gent veel hoogtepunten te bieden.

Gent, prachtige Vlaamse stad met vele facetten, romantisch, feestelijk, historisch en gastronomisch tegelijkertijd, is de omweg met de auto meer dan de moeite waard.

Parkeer uw auto bij aankomst in een van de gebruiksvriendelijke en beveiligde ondegrondse parkeergarages en wandel langs de kades of in het oude deel van deze sfeervolle middeleeuwse gotische stad. Of het nu de kathedraal met het beroemde Lam Gods van de gebroeders van Eyck, de Sint-Michielswijk of de grachten betreft, het historisch centrum van Gent heeft meer dan genoeg te bieden.

Geniet, voordat u uw reis naar Brugge vervolgt, van een goede maaltijd in de voormalige vishal, nu een plek met restaurants waar je waterzooi kunt eten, een streekgerecht op basis van kip of vis opgediend als een met crème of boter gebonden soep.

De grachten van Brugge: een hoogtepunt van uw rondreis

bruges

U kunt meerdere routes nemen van Gent naar Brugge: via de snelweg of dwars door het Vlaamse platteland via de N9 die naar de kust leidt. Zodra het kasteel van de hertogen van Vlaanderen achter u ligt, heeft u enkele tientallen kilometers voor de boeg voordat u zich kunt laten meevoeren door de romantische en schilderachtige charme van het « Venetië van het Noorden ».

Maak een rondvaart op de grachten en bewonder de prachtige gotische gebouwen. Vergeet vooral ook niet om bijvoorbeeld de klokkentoren, de musea en de Rozenhoedkaai te bezichtigen, allen bezienswaardigheden die van Brugge een openlucht museum maken, bakermat van de Vlaamse kunst en werelderfgoed stad.
Stop nog even bij de oevers van het Minnewater, ook wel het liefdesmeer genoemd en laat de charme van de begijnen op u inwerken.

Haal de eindstreep en kom bij de stranden van Knokke aan

knokke

U kunt vanuit Brugge op verschillende manieren naar Knokke rijden, 20 kilometer verderop. Geef de voorkeur aan de rustige nationale wegen in plaats van aan de drukke snelweg vol toeristen en dagjesmensen die op weg zijn naar Knokke, een badplaats die erg in trek is en waarvan de duinen zich langs de grens met Nederland uitstrekken.

Wie van vis en zeevruchten houdt, de culinaire specialiteiten van de Belgische kust, komt zeker aan zij trekken: geniet niet alleen van mosselen met friet, maar ook van een eenvoudig slibtongetje of van een tomaat garnalen gerecht met een gastronomische of nouvelle cuisine tint.

Of je nu als verliefd stelletje of met het hele gezin dede auto hebt genomen, of je nu naar cultuur of naar een stukje natuur op zoek bent, in de omgeving van Knokke vind je het allemaal. In dit filmset decor, kunt u shoppen in de drukbezochte winkelstraten, musea of kunstgalerieën bezoeken in wijken in Belle Epoque stijl, jetset feesten in het casino tot in de late uurtjes meemaken of uren op de brede stranden ontspannen …

Comments

comments

Deel het artikel