>  > 
Met Europcar gaat uw huisdier mee op reis

In deze tijden waarin we allemaal hypermobiel zijn, verplaatsen we ons veel meer en gaan we graag wat vaker op reis. Niet altijd vanzelfsprekend voor wie een huisdier heeft.

Strikte regels zetten al te vaak een domper op de feestvreugde. Want of je nu met het vliegtuig, de trein of de wagen reist, er komt sowieso heel wat bij kijken. Vergeet bijvoorbeeld niet dat je grote vriend nog enkele vaccins moet krijgen, vooraleer hij naar het buitenland kan vertrekken. En die identificatiedocumenten, die speel je beter niet kwijt.

Als je met de wagen reist, kies dan voor Europcar. Met Europcar huurt u een wagen waarin uw huisdier meer dan welkom is.

Veiligheid

Natuurlijk zijn er wel enkele regels, zodat iedereen, ook je huisdier, ten volle van de reis kan genieten.

Reist er een hond mee? Maak het hondenharnas of de leiband dan vast aan een gordel van de achterbank. Een andere optie is om de hond in de koffer te laten plaatsnemen, als de grootte dat tenminste toelaat. Ook met katten (of kleine hondjes) is voorzichtigheid geboden. Zorg voor een comfortabele transportbox, zo is de veiligheid gewaarborgd.

Zorg er in ieder geval voor dat je huisdier niet voor afleiding zorgt. Je hond of kat kan tijdens de rit voor gevaarlijke situaties zorgen. Hoe dan ook vind je in het aanbod van Euromaster gegarandeerd een ruime wagen voor het hele gezin, je knuffeldier incluis.

Tussenstops

Vergeet niet om op regelmatige tijdstippen even te stoppen. Niet alleen de chauffeur, maar ook het dier achterin heeft daar nood aan. Het kan geen kwaad om wat vaker te pauzeren dan je normaal zou doen. Ook dieren hebben last van wagenziekte!

Ze kunnen misselijk worden en braken door de stress of uit angst. Het is geen slecht idee om te anticiperen op wagenziekte bij je geliefde viervoeter.

Het mag wel duidelijk zijn dat je huisdiertjes welkom zijn in onze wagens, maar uiteraard dient elke wagen in dezelfde staat teruggebracht te worden als bij het vertrek. Als dat niet zo is, worden bijkomende kosten aangerekend.

Comments

comments

Deel het artikel