>  > 
Nieuwe auto: kopen of huren

Bent u op zoek naar een recente auto? Dan hebt u twee keuzes: kopen of huren.

Eerste optie: de aankoop van een nieuwe auto

Om volledig over uw eigen auto te beschikken en alle rechten op uw naam te hebben, is kopen de beste oplossing. Zo kunt u er op basis van uw behoeften en wensen gebruik van maken. U bent niet beperkt in uw verplaatsingen. Kopen biedt ook een belangrijk voordeel: de mogelijkheid om te herverkopen. Omdat u aan geen enkele beperking onderworpen bent, kunt u uw auto op elk moment verkopen, indien u bijvoorbeeld een recenter model wilt aanschaffen.

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan de aankoop van een auto. De waardevermindering van een voertuig dat nieuw gekocht wordt is zonder twijfel het eerste nadeel van het kopen. Het is belangrijk te weten dat een nieuwe auto in het eerste jaar 20 tot 25% van zijn waarde verliest, en die waardevermindering zet zich na verloop van tijd verder. Bij de herverkoop zal uw nieuwe auto niet meer dezelfde waarde hebben als toen u hem kocht. Bovendien gebeurt de aankoop van een auto meestal op krediet, wat een aanzienlijke verbintenis inhoudt. De verzekering en het onderhoud van de auto brengen ook extra kosten met zich mee voor de eigenaar van een nieuwe auto. En aangezien ongevallen en pech onderweg niet te voorspellen zijn, moet de eigenaar van een voertuig altijd over een bepaalde som beschikken voor eventuele reparaties.

Tweede optie: het huren van een nieuwe auto

Rekening houdend met de nadelen van het aankopen van een nieuwe auto, kiezen sommigen voor huren. Deze oplossing is uitermate geschikt voor zij die regelmatig van auto wisselen. U beschikt over een grote keuze aan merken en de meest recente modellen, aangepast aan alle omstandigheden, en vooral aan uw behoeften en voorkeuren. Ander voordeel: u hoeft uw voertuig niet verder te verkopen als u het nieuwe model wilt. Bovendien is de huurder vrijgesteld van de voornaamste onkosten voor auto-eigenaren, namelijk verzekering en onderhoud. Door voor huren te kiezen, is het eenvoudig om het budget voor uw auto te beheren en onder controle te houden.

Let er naargelang uw behoeften echter op dat u de termen van het contract die de huurvoorwaarden definiëren in overweging neemt, om zonder nare verrassingen van uw voertuig te kunnen genieten. De huurforfaits voor nieuwe voertuigen bevatten altijd een kilometerlimiet. Daardoor leidt een overschrijding van het oorspronkelijk voorziene traject tot boetes. Deze extra onkosten liggen vaak hoog. De voorwaarden zijn doorgaans veeleisend en soms zelfs zeer streng, voornamelijk voor nieuwe auto’s en de meest recente modellen. Het onderhoud en de verzekering zijn voor de rekening van het verhuurkantoor, maar onvoorziene omstandigheden kunnen op elk moment voorkomen en brengen zeer hoge kosten voor de huurder met zich mee.

Comments

comments

Deel het artikel