>  >  > 
Taxeo & Europcar gaan hun krachten bundelen in een strategische samenwerking in 2016

2016 is het jaar waarin Europcar en Taxeo hun krachten bundelen in een strategische samenwerking om zakelijke klanten van Europcar een moeiteloze en eenvoudige manier te bieden om btw over de kosten van autohuur terug te krijgen binnen de Europese Unie.

Waarom werkt Europcar samen met Taxeo?

Het huidige proces voor teruggave van btw is ingewikkeld en staat bol van de fouten.
Door Taxeo’s middelen voor het optimaliseren van btw-teruggaaf te integreren in de service wil Europcar deze procedure versimpelen voor zakelijke klanten.
Taxeo’s oplossing transformeert het langdradige, foutgevoelige proces in een volledig geautomatiseerde en probleemloze toevoeging aan de service.
Ondanks dat het een recht is voor bedrijven in veel EU-landen, wordt btw over zakelijke reiskosten in Europa niet teruggevraagd vanwege het moeizame terugbetalingsproces.
Elk jaar wordt bijna driekwart van de zakelijke reiskosten en grensoverschrijdende facturen niet teruggevorderd, wat neerkomt op een bedrag van €5,5 miljard aan niet opgeëiste restituties waar bedrijven wel recht op hebben.
Waarom? Het huidige proces is complex en kostbaar, zowel in tijd als in moeite. Een van de belangrijkste bijdragende factoren aan dit bedrag zijn facturen die niet aan de eisen voldoen omdat ze gefactureerd zijn aan de naam en het adres van individuen in plaats van aan het bedrijf.

Hoe werkt de oplossing van Taxeo?

Taxeo heeft een bedrijfsklare oplossing ontwikkeld die geïntegreerd zal worden in het systeem van Europcar. Deze oplossing is in staat om wettelijke boekhoudregels te beheren.
Met maar een paar muisklikken wordt foutloze elektronische documentatie geproduceerd. Deze geeft de details van alle opeisbare kosten voordat het automatisch verstuurd wordt als verzoek tot btw-teruggaaf naar de relevante instanties.

De Taxeo oplossing in detail

Wat ooit een ingewikkeld proces was, is in grote mate versimpeld en opgenomen in het Europcar zakelijk reizen pakket. Zakelijke klanten worden niet langer afgeschrikt van het indienen van btw-teruggaven van tot wel 20% op zakelijke reizen!
Reizigers laten simpelweg hun Taxeo kaart zien bij de receptie. Europcar stuurt automatisch de elektronische factuurgegevens door aan Taxeo om een geschikte elektronische factuur aan te maken.
Het systeem van Taxeo analyseert dan de details van de uitgaven om kosten te identificeren die teruggevraagd kunnen worden en stuurt verzoeken naar de relevante lokale autoriteiten.
Gedurende dit proces kunnen Taxeo kaarthouders zelf de details van de uitgaven inzien en de voortgang van uitstaande teruggaafverzoeken inzien.
Wanneer een verzoek wordt geaccepteerd wordt het terugbetaalde bedragd automatisch overgeschreven naar de rekening van de kaarthouder, die zelf niets hoeft te doen.

Europcar’s aanbod voor zakelijke klanten aanscherpen

Bewust van de complicaties rond btw-teruggaaf zag Europcar een kans om de zakelijke autoverhuur nog concurrerender te maken. Door met Taxeo samen te werken is het Europcar gelukt om een van de meest tijdrovende obstakels, die zakelijke klanten ervan weerhoudt om btw terug te vragen over reiskosten, te elimineren.

Comments

comments

Deel het artikel