>  >  > 
nu Rij naar de Kastelen van de Loire

Het Loiredal is een unieke omgeving met veel sprookjesachtige kastelen en adembenemende uitzichten over de rivier de Loire, waar u natuurlijk heerlijk kunt eten gedurende uw rondreis. Bent u nog nooit in deze betoverende omgeving geweest, zet het dan in uw lijst van prioritaire bestemmingen. Na het ophalen van uw huurauto in Parijs, bent u klaar om doorheen de Renaissance te reizen, en dat in slechts 2 uur tijd!

Het Kasteel van Chambord

Chambord_ThinkstockPhotos-493540712

Begin uw rondreis bij het Kasteel van Chambord. Dit kasteel en zijn park bevinden zich op minder dan 2 uur rijden ten Zuidwesten van Parijs. Het pand beschikt over een rivier, evenals weelderige bossen waar u veel wilde zwijnen en herten kunt zien dwalen in vrede. Het kasteel ligt aan het begin van het Loiredal en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Chambord wordt beschouwd als de grootste en mooiste kasteel van de Franse Renaissance
Koning Frans I van Frankrijk liet het Kasteel van Chambord bouwen als een onderkomen voor jachtpartijen voor de adels. Het spaarzaam ingerichte kasteel biedt een mooie kijk in de charme en grootte van koninklijke gebouwen in Frankrijk, daarnaast is het park erg geliefd bij wandelaars.

Als u de trappen van Leonardo da Vinci opgaat, kunt u de toppen van de torens zien en de uitgestrektheid van de velden eronder bewonderen. Vergeet niet de dubbele wenteltrap te bezichtigen! Veel mensen denken dat het kasteel geïnspireerd was door, en mogelijkerwijs zelfs gebaseerd was op een ontwerp van, Leonardo da Vinci zelf. Hoewel we dit nooit met zekerheid zullen kunnen aantonen, kunnen we de koninklijke privéappartementen bewonderen en genieten van rondleidingen, film presentaties en meer in het Kasteel van Chambord.

Hebt u honger of bent u moe, dan zijn er, na deze prachtige bezichtiging, volop eet- en slaapgelegenheden in de directe omgeving te vinden. Neem bijvoorbeeld La Maison d’àcôté of het Hotel-Restaurant du Grand Saint-Michel, in beide accommodaties kunt u heerlijk eten en comfortabel overnachten om uitgerust de volgende dag uw rondreis voort te zetten. Rijd langs de mooie wegen van het Loiredal naar het Kasteel van Amboise.

Het Koninklijke Kasteel van Amboise

Amboise_ThinkstockPhotos-502785347

 

Gedurende de late vijftiende en vroege zestiende eeuw, brachten koningen en adels van het hof van Valois tijd door in het Kasteel van Amboise. Koning Karel VII werd in Amboise geboren en Koning Frans I doorbracht er een groot deel van zijn jeugd.

Het stoffelijk overschot van Leonardo da Vinci ligt begraven in de kapel van het Kasteel van Amboise. Vandaag de dag kunt u in het kasteel een bijzondere verzameling gotisch en renaissance meubilair bezichtigen en misschien zelf een stoel zien waarop onder anderen Keizer Karel V, Koning Lodewijk XIV, Keizer Napoleon II hebben gezeten!

Het Kasteel van Amboise ademt een sfeer van Franse verfijning onder Italiaanse renaissance invloed. Voorbeelden hiervan zijn de kapel van Saint-Hubert en de mediterrane tuinen naast de kapel van waaruit u een prachtig uitzicht over het Loiredal hebt. Kies een individuele of een groepsrondleiding en vraag wanneer er evenementen georganiseerd worden.

De kans is groot dat u deze omgeving zo mooi vindt dat u er langer dan gepland wilt blijven. In dat geval zijn er meer dan voldoende eet- en slaapgelegeheden in Amboise zelf. La Breche heeft streekgerechten op het menu staan en biedt wijnproeverijen aan. Op zondag hebt u op de markt een enorme keuze aan voedsel en drankjes.

Vergeet niet, voordat u doorreist, het Kasteel van Clos Lucé – Parc Leonardo da Vinci te bezichtigen, een museum dat geheel aan de uitvindingen van Leonardo da Vinci gewijd is. Dit kasteel was zijn laatste verblijfplaats!

Het Kasteel van Chenonceau

Chenonceau_ThinkstockPhotos-458121859

Op minder dan een uur rijden van Amboise ligt het Château de Chenonceau, voormalige koninklijke residentie en een van de meest bezochte kastelen van Frankrijk. Al is het maar door de adembenemende architectuur en de unieke magische sfeer die de omgeving oproept. Vrouwen als Diane de Poitiers en Catherina de Medici hebben er alles aan gedaan om er een prachtige en gastvrije plaats van te maken waar men graag verbleef. Het kasteel werd in 1513 over de rivier gebouwd door Catherina Briconnet. Het Kasteel ademt een bijzondere sfeer – doordat het zorgvuldig werd bewaakt tijdens conflicten, oorlogen en revoluties is het kasteel vandaag de dag nog steeds in de oorspronkelijke staat.

Het kasteel is het hele jaar open en heeft tuinen, serres met allerlei planten en dieren, een restaurant en zelfs een boerderij en doolhof in 16de eeuwse stijl. Het kasteel is geïnspireerd door de Italiaanse Renaissance, en biedt de hele dag groepsrondleidingen, interactieve displays, activiteiten voor alle leeftijden, shopmogelijkheden en nog veel meer.

Als je toch in de omgeving van Chenonceau verblijft, maak dan gebruik van de gelegenheid om in een hotel of een bed andbreakfast te overnachten in dit mooie gebied. Binnen korte rijafstand zijn restaurants en wijntours in overvloed te vinden. In de omgeving kunt u kanoën, grotten bezichtigen, een ballonvaart maken, wijn proeven of mooie wandelingen langs de rivier maken.

Comments

comments

Deel het artikel