>  > 
Rijd naar San Sebastian, culturele hoofdstad van Europa 2016

Elk jaar wordt er een stad in de Europese Unie gekozen uit de vele steden die zich opgeven voor de culturele hoofdstad van het jaar. In 2016 organiseert Spanje (Samen met Polen, in Wroclaw) dit eenjarige evenement in San Sebastian, de prachtige kuststad van het Baskenland. Hoewel er veel redenen zijn om het Baskenland te bezoeken (denk aan ferias, sangria en heerlijk eten), vooral dit jaar is bijzonder verleidedelijk voor mensen die een uniek internationaal cultureel evenement – en Spanje op z’n best – wilen ervaren. De Basken die graag feest vieren zullen blij zijn om bezoekers in hun prachtigste stad te verwelkomen.

Culturele hoofdstad van Europa 2016

Van Januari tot December 2016 zullen meer dan 400 culturele activiteiten plaatsvinden in San Sebastian en stelt de stad meer dan 500 artiesten uit heel Europa tentoon. In combinatie met het wereldberoemde filmfestival, internationale jazzfestival en een van de meest aanzienlijke klassieke muziekfestivals in Europa, is een bezoek aan San Sebastian zeker de moeite waard in 2016!
Lokale meesters van kunst, design, muziek, performance, culinaire expertise en nog veel meer, hebben samengewerkt met hun internationale consorten om de viering van cultuur, vrede en leven het hele jaar door te creëren. Voor de fijnproevers, de beste regionale gerechten worden gevierd met het werk van lokale en top Europese chef-koks. Des te meer reden om een bezoek te brengen.

Gastronomie en architectuur

Als er vaak wordt gezegd dat San Sebastian het hart is van de Baskische cultuur, dan neemt voedsel daar een grote plaats in. De lokale keuken behoort tot de top van de wereld met 9 Michelin sterrenrestaurants, enkel Kyoto in Japan heeft meer sterren per hoofd van de bevolking. En als u geniet van het ontdekken van de beste Spaanse gerechten in drukke bars, zult u nooit teleurgesteld zijn bij het kiezen tussen honderden verschillende soorten pintxos – de Baskische naam voor tapas: deze kleine, goedkope en lekkere stukjes van de haute cuisine zijn een van de heerlijke specialiteiten van de Baskische stad die u niet mag missen.
En na zo’n feest, waarom niet het het eten laten zakken met een wandeling langs de kust, zodat u de diversiteit van de architectuur van Donostia (dit is de naam van San Sebastian in het Baskisch) kunt bewonderen? U zult verrast zijn door de co-existentie van zoveel stijlen – van gotiek tot belle époque en hedendaags – en de algemene harmonie van oude en moderne vormen die langs de Concha Bay gebouwd zijn.
Vind uw weg in de schaduwrijke straatjes van de oude stad, gelegen aan de voet van de berg Urgull. Ga verder naar de Paseo Nuevo zodat u een snel overzicht heeft van zowel de architectuur van de stad, als de prachtige baai waarin zij ligt. Mooi meegenomen, wanneer u een goede timing heeft, is dit de perfecte plaats om de zonsondergang te bekijken.

Rijd door San Sebastian

Terwijl u het Baskenland bezoekt, vergeet dan niet om rond te rijden met uw huurauto. Zo kunt u andere grote plaatsen binnen vrij korte afstanden ontdekken. Ga een beetje naar het zuiden en westen om Bilbao te ontdekken, de grootste stad van de regio, beroemd omdat zij het Guggenheim Museum herbergt. Rijd anderhalfuur naar het oosten, dwars door het prachtige Aiako-Harria nationaal park, om te genieten van een adembenemend uitzicht op de Pyreneeën – de bergketen die de natuurlijke grens tussen Spanje en Frankrijk vormt.
Als u meer zin in surfen heeft, rijd dan naar het westen (in de richting van Zarautz). De kust biedt de beste surfplekken (Mundaka is wereldwijd beroemd vanwege haar enorme lange linkse), alsmede schilderachtige wegen en panorama’s langs de 200 km van de Baskische kustlijn. Langs de kust vindt u tal van mooie vissersdorpjes waar u kunt stoppen voor een duik of wat gefrituurde calamares (inktvis).
Van muziek tot dans, van schilderen tot performances, het brede assortiment van culturele evenementen aangeboden tijdens een eenjarig groot Europees evenement, plus de wereldberoemde gastronomie, samen met prestigieuze internationale festivals en een prachtige omgeving in het gebied, maken San Sebastian een onmisbare plaats. Mis uw kans niet om er in 2016 met Europcar heen te rijden!

Comments

comments

Deel het artikel