>  > 
Autorijden in het Verenigd Koninkrijk: verkeersregels die je dient te weten

U heeft uw huurauto in het Verenigd Koninkrijk via europcar.com gereserveerd en bent er klaar voor om de weg te nemen om leuke dingen in het Verenigd Koninkrijk te verkennen. Zorg ervoor dat u de belangrijkste verkeersregels kent voordat u de auto neemt. Dit maakt het rijden aangenamer en makkelijker.
In het Verenigd Koninkrijk rijdt men aan de linkerkant van de weg. Dit houdt in dat tegenliggend verkeer aan de rechterkant rijdt. De wegmarkering midden op de snelweg ligt dus aan uw rechterkant.

Maximumsnelheid in het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk zijn maximumsnelheden van toepassing tenzij verkeersborden een andere snelheid aangeven. De eenheid van snelheid in het Verenigd Koninkrijk is mph (mijl per uur). Op snelwegen en tweebaanswegen is de snelheid beperkt tot 70mph, op eenbaanswegen tot 60mph en in binnensteden tot 30mph. Het is geraden om de remaftsand te verdubbelen indien het regent of vochtig is.

Alcohol in het verkeer

De straffen voor rijden onder invloed zijn streng. In Schotland is de toegestane hoeveelheid alcohol in het verkeer 50 milliliter, in Engeland en Wales 80 milliliter. Houd je in geval van twijfel aan de Schotse toegestane hoeveelheid.

Parkeren

Gebruik maken van een parkeerterrein is nog steeds de beste manier om in de grote steden van het Verenigd Koninkrijk te parkeren. Dubbel parkeren en parkeren op de hoek van een straat is toegestaan, maar besteed voldoende aandacht aan de omliggende borden. Tijden en dagen van de week waarop het toegestaan is te parkeren veranderen regelmatig.

Comments

comments

Deel het artikel