>  > 
5 beeldschone road trip in Europa die u moet kennen

Het goede oude Europa biedt een aantal van de mooiste road trip ter wereld. Van de Alpen tot de Middellandse Zee, van de Atlantische oceaan tot aan de meren van de Schotse Hooglanden. Met Europcar ontdekt u de prachtigste road trip van Europa. Volg onze gids!

 

 

Verdwaal in de wildernis van de Highlands…

highlands
Wilde heides, whiskydistilleerderijen die uit de zachte aarde rijzen, door de wind afgesleten bergtoppen, wijde stranden, grimmige, verlaten kastelen… wanneer het op landschap aankomt, hebben de Schotse Hooglanden (of simpelweg de Hooglanden of Highlands) alles wat u zich maar kunt wensen. Haal uw auto op bij een van onze 43 Europcar-filialen die u in alle grote Schotse plaatsen vindt, en u bent klaar voor een prachtige autorit door de geschiedenis.
Op zoek naar ruige landschappen? Rijd direct door naar het Northwest Highlands Geopark, waar de skyline bestaat uit gure bergpieken en heuvelruggen. Hier vindt u ook Ben Stack, de iconische piek die u zult herkennen als het logo van Paramount Pictures.
Gek op kastelen? Richting het zuiden, bij de Isle of Mull, vindt u Appin, een van de meest eenzame en meest gefotografeerde kastelen van het land. Wellicht heeft u het kasteel al eens gezien in Monty Python’s The Holy Grail!
Het zal u misschien verrassen, maar in de Hooglanden zult u ook prachtige stranden aantreffen. U vindt deze stranden langs de gehele noordwestkust, maar een echt pareltje is Sandwood Bay. Stap er uit de auto en strek uw benen met een flinke wandeling van 6,5 kilometer vanaf het parkeerterrein van Blairmore.
Wanneer u dichterbij komt, beklimt u een heuvel die u een prachtig uitzicht biedt over een immens meer, goudkleurige zandvlaktes en, zo gaan de geruchten, een huisje waar het spookt; een geweldig dagje uit voor het hele gezin!
Een handige tip: neem een aantal degelijke landkaarten en een GPS mee. Wegaanwijzers zijn soms nergens te vinden en u kunt dagen verwijderd zijn van menselijke beschaving… alhoewel, daar gaat het dan ook om, nietwaar? Oh, en tenzij u een sneeuwschuiver heeft, ga er niet heen in de winter!

Laat Frankrijk voor wat het is en kies voor een autorit op vurig Corsica!

corsica
Als u op zoek bent naar een autorit die in het teken staat van het verkennen van weidse landschappen, en als u niet in ellenlange files wilt staan op weg naar een volgend stadje, dan is Corsica een uitstekende keuze.
Aan de rand van het eiland lopen grote ringwegen die Ajaccio in het zuidwesten met Bastia in het noorden verbindt, en dan weer terug leiden naar het zuidelijkste puntje waar Bonifacio ligt. Hierdoor bestaat er in het binnenland een enorme ruimte aan ongerepte natuur zonder al te veel stadjes. In het midden van het eiland vindt u het indrukwekkende Parc Naturel Régional de Corse.
Om het eiland goed te verkennen zonder de steden aan te doen, is het huren van een auto essentieel. Gelukkig is dat erg gemakkelijk. Kies er simpelweg voor uw huurauto van Europcar op het vliegveld op te halen en trek het binnenland in. Al snel zult u omringd worden door een bergachtig landschap. Daar zult u charmante dorpjes, afbrokkelende forten en prachtige wandelroutes ontdekken.
Als u houdt van adembenemende landschappen, bezoek dan ook de Aiguilles de Bavella (de Bavella naalden – een prachtig uitzicht op indrukwekkende toppen en gure rotsen). De “naalden”, uiterst geschikt voor wandelingen of simpelweg om prachtige foto’s te nemen, liggen op een prachtige twee uur durende autorit van het vliegveld van Ajaccio. Onderweg komt u langs een aantal leuke dorpjes waar u kunt stoppen om te genieten van de smakelijke kaas brocciu of traditioneel bereid Corsicaans varkensvlees.
Corsica is een vurig en pittig mediterraan eiland dat zich het best laat verkennen tijdens een indrukkende autorit.

Rijd minstens eens in uw leven over de Alpenweg – een onvergetelijke autorit !

alpine_road
Wanneer het op adembenemende landschappen, geweldig eten en gezellige inwoners aankomt, kunt u het niet beter treffen dan in Beieren. Door de regio ligt, als een verwelkomende rode loper, de Deutsche Alpenstrasse, of wel de Alpenweg, die met zijn 450 km helemaal tot Berchtesgaden ten zuidoosten van München reikt.
De Alpenweg strekt zich uit van het zuiden van de Beierse regio tot aan Lindau bij het immense, prachtige meer Constance. Of u nu de hele Alpenweg aflegt of slechts een deel ervan, u passeert alle sprookjestaferelen die u mag verwachten in Duitsland.
De trip begint goed met het afhalen van een auto in München zodra u van het vliegtuig stapt. U rijdt over de A96 en u bent binnen 2 uur in Fussen, waar u naar het prachtige kasteel kunt wandelen. Dit kasteel, dat u ongetwijfeld aan een Disney-film zal doen denken, is gelegen in een prachtig Beiers plattelandsdecor.
Vervolgens neemt u de Alpenweg richting het oosten en stopt bij de niet te missen Ettal Abdij, waar u van de bekende Beierse gastvrijheid kunt genieten en uiteraard ook van het nog beroemdere bier in een van de gezellige boerderijen.
Verder vindt u onderweg nog meer wonderen van de natuur, zoals de Partnachtkloof, het vredige Alpenmeer Walchensee en de bovennatuurlijke ijsgrotten van Werfen – deze autorit heeft van alles in petto!

Sta zij aan zij met beroemdheden en rijkaarden aan het Italiaanse Comomeer!

como_lake

Naar het Comomeer rijden mag dan een lange rit lijken, maar het is het meer dan waard om daar een auto te hebben. Zo kunt u de bijzondere regio en zijn meren, waarvan ieder zijn eigen charme heeft, gemakkelijk verkennen.
Wanneer u op het Milaanse vliegveld Malpensa vliegt, dan is het ophalen van uw auto bijzonder gemakkelijk. Haal simpelweg uw huurauto van Europcar op bij het vliegveld en rijdt vervolgens binnen een uur naar de stad Como, waar de zuidwestelijke inkeping van het Comomeer begint.
Hier vindt u gemakkelijk een onderkomen zonder er een George Clooney-achtige prijs voor neer te leggen. Bovendien verkent u vanaf hier met de ferry gemakkelijk de nabije pareltjes zoals Villa del Barbianello, waar u van het prachtige Italiaanse platteland kunt genieten.
Vanaf hier is het slechts een korte doch pittoreske rit naar de zuidzijde van het Bellagiomeer, waar de luxe pas echt begint, met geweldige winkelmogelijkheden en charmante, roze geschilderde cafés.
Op de weg die rondom het gehele meer loopt, zal u keer op keer worden verrast door kleine dorpjes en authentieke kerken. Maar vergeet niet dat het huren van een auto u de vrijheid geeft om gemakkelijk de andere meren in de buurt te verkennen, zoals het indrukwekkende Maggioremeer met zijn eilanden vol luxe villa’s. Of bezoek het minder bekende Ortameer, waar u een prachtig uitzicht heeft op de omliggende meren en de Italiaanse Alpen.

Kies voor de authentieke Wild Atlantic Way road trip in Ierland!

wild_atlantic
Hoewel Dublin niet overgeslagen mag worden, krijgt u de authentieke charme van Ierland pas echt te zien wanneer u verder het westen van Ierland in trekt. Wanneer u de multiculturele hoofdstad achter u laat, kunt u Ierland pas echt proeven en ervaren.
Haal eenvoudig een huurauto van Europcar op het vliegveld op en u kunt rechtstreeks richting de Wild Atlantic Way reizen, die zich ontvouwt van zuidwest Cork via de westkust tot aan Banba’s Crown, het noordelijkste punt van Ierland.
Deze rit staat helemaal in het teken van Ierlands schitterende en dramatische landschap, van het elegante kasteel Ross tot de grillige kust van Killarney. Hier vindt u ook een groot aantal mogelijkheden voor bootreisjes naar verlaten en door natuur overwoekerde eilanden, zoals de door papegaaiduikers bewoonde Skelligeilanden of de grimmige Blasketeilanden.
Deze autorit leidt langs bruisende steden als Cork en Galway en biedt van alles wat. Het beste van alles, in vergelijking met het binnenland van Ierland, is dat de Wild Atlantic Way veel richtingaanwijzers kent. Alhoewel, zelfs verdwalen in Ierland is een onmisbare ervaring; het geeft je de mogelijkheid met de gezellige bewoners te spreken.

Fáilte Ireland!

Comments

comments

Deel het artikel