>  > 
Maak je keuze uit de beste autotochten in Italië

Autohuur in Italië is een fantastische manier om het land te leren kennen, met zijn sneeuwbedekte bergtoppen, ruige kustlijnen, heuvelachtige groene landschappen en alles daar tussenin. Een autotocht in Italië is veel meer dan slechts een manier om ergens te komen. Want in een land dat zo mooi is, wordt de reis zelf de bestemming.

 

 

Maak tijdens je autorondreis door Italië een bezoek aan Toscane

Road-trip-Italie-Toscane-538774235

Terwijl de iconische steden Florence en Siena het best te voet bezocht kunnen worden, is het “echte” Toscane er tussenin zeer goed te verkennen met een huurauto.
De bochtige Via Chiantigiana is ruimschoots een van de mooiste autotochten in Italië, die bovendien zeer comfortabel is omdat de wegen zo goed onderhouden zijn.
In deze omgeving kan je rijkelijk genieten van de schilderachtige uitzichten op het natuurlijke landschap, de kastelen en versterkte steden. En hoewel de tocht in een dag te maken is, zul je volop willen genieten van de in de regio’s ruimschoots aanwezige wijngaarden. Overnachtingen zijn een echte aanrader!
In zuidelijke richting vanaf Florence via de fijne rechte Via Senese kom je op de Via Chiantigiana, waar Greve de eerste stop is in Chianti, de poort naar de regio.
Neem na een wandeling op het belangrijkste plein een omweg naar het westen en de charismatische ommuurde stad Monteforialle, gelegen op een heuveltop. Zorg ervoor dat je camera het doet!
Vanaf hier moet je terug naar de hoofdroute, door Panzano – de ideale plaats om te stoppen voor een hapje eten – en het historische Castellina. Uiteindelijk ga je, toerend door een dicht woud, in westelijke richting naar de oude wijnstad Gaiole. Hier kun je genieten van de fermenterende druiven van het land van het vlakbij gelegen Castello di Brolio met zijn eigen wijnwinkel. Proost!

Alle autowegen leiden naar Rome

Road-trip-Italie-Rome-465262299

Is er iets dat beter geschikt voor een autoroute door Italië dan het spoor te volgen van een authentieke eeuwenoude Romeinse weg? De Via Cassia, die helemaal van Florence naar Rome loopt, is geheel omringd door Cipressen en Pijnbomen en vertoont aardig wat bochten en kronkels, meer dan je van die Romeinse boomwortels zou verwachten. Op ongeveer zes uur rijden van Florence zijn er genoeg hoogtepunten en omwegen die de moeite waard zijn om de dag te onderbreken.
In zuidelijke richting vanuit Siena is het ongeveer 96 kilometer over een goede weg naar de Etruskische stad San Quirico D’Orcia, waar de middeleeuwse ruïnes, de aanlokkelijke uitzichten vanaf zijn heuveltop en het rustpunt van de Leonini Botanische Tuinen je zullen verleiden de weg te verlaten.
Verder naar het zuiden, als je door het plaatsje Abbadia San Salvatore komt, volg je de aanwijzingen naar een andere oude route, de Via Francigena die ooit de hoofdroute vanuit Canterbury naar Rome was voor pelgrims die de graven van de heilige Petrus en Paulus wilden bezoeken.
Voor een beetje frisse lucht kun je stoppen bij het Bolsena meer, of rij door naar de oude stad Sutri, op de rand van het Bracciano Nationaal Park.
Al deze attracties en meer wachten op de lange route naar Rome.

Geniet van je autotocht door Italië aan de Napolitaanse kust

Road-trip-Italie-Toscane-538774235

De zonovergoten stadjes en dorpjes overal langs de Napolitaanse kust zijn de perfecte uitnodiging voor een ontspannen trip met veel stops voor een lunch bestaande uit zeevruchten, of een echt Italiaans ijsje.
Verken Napels, de culturele hoofdstad van Zuid-Italië, en spring vervolgens in de wagen om te zien wat deze fotogenieke kustlijn nog meer te bieden heeft.
De snelste route van Napels naar Pompeii is de Autostrada A3 Napoli-Reggio Calabria. Mensen die beschikken over meer tijd zullen de kustroutes prefereren met zijn mooie uitzichten over de gehele Golf van Napels. Neem de Via Litoranea om te genieten van de uitstekende restaurants voor elk budget. Welke je ook kiest, je kunt onmogelijk de indrukwekkende Vesuvius over het hoofd zien als je er langs rijdt.
Profiteer van de enorme hoeveelheid archeologische overblijfselen van Pompeii, verschrikkelijk goed bewaard, met een overnachting en vergeet niet dat de meeste hotels in het gebied gratis parkeren aanbieden.
Vanuit Pompeii is het minder dan een uur rijden langs de kust naar Sorrento, met zijn netwerk van charmante straatjes vol winkels en cafés. Het terras aan de zee van de Buitenlanders club is de perfecte locatie voor een stevige lunch, met een uitzicht dat je nergens anders vindt.
Daarna kunnen degenen met stalen zenuwen doorgaan rond de kaap naar Amalfi, waar een bloedstollende nauwe klifroute de vorm van de steile rotswand volgt om een eind te maken aan een opwindende en unieke rondreis door Italië.

Een autoroute door Italië met een verandering in Sicilië

Road-trip-Italie-Sicile-Etna-485165354

 

Het lijkt klein, maar Sicilië heeft veel om te zien en te doen. Een auto huren is de beste manier om alle belangrijkste attracties te bezoeken in je eigen tempo.
Twee dagen in het turbulente Palermo is meer dan genoeg om een indruk te krijgen van de plaats voordat je per auto oostwaarts trekt langs de mooie kustroute, een soort autoweg.
De gebruikelijke binnenweg van Sicilië via de A-19 is momenteel gesloten en zal waarschijnlijk op korte termijn niet meer open gaan.
Gelukkig is er een alternatief in de vorm van de mooie, iets langzamere route via de SS120, een lokale weg die door de ruige pieken en groene valleien van het eiland slingert. Pauzeer voor een lunch in Cerda waar de huiselijke keuken van de Trattoria Nasca 2 een keur aan artisjokkenschotels aanbiedt.
Tegen de tijd dat je Tremonzelli aandoet, ben je terug op de Autostrada waarover je comfortabel naar Catania reist, waar je in de haven kunt parkeren. Neem de shuttle naar het centrum voor een wandeling over het plein, de Piazza del Duomo.
Daarna is het een route van slechts 40 minuten over een van de meest spectaculaire wegen van Sicilië naar de zuidzijde van de berg Etna. Bij Rifugio Sapienza verwissel je de auto voor een kabelwagen voor het laatste deel van deze sensationele dag naar de top. Bereid je voor op je eerste blik op de verbazingwekkende krater. Autotochten in Italië kunnen niet explosiever zijn dan deze!

Verken de meren met de ultieme Italië autotocht

Road-trip-Italie-Lac-de-Garde-462388869

Wat krijg je als je landschappen met meren, bergen en bossen combineert met perfecte Autostradas en een snelheidsgrens van 130 km/h?
Het is het recept voor een fantastische autoroute door het Italiaanse Merengebied.
Waar de lokale wegen rond de meren nogal smal en bochtig kunnen zijn, zijn de belangrijke aan elkaar gekoppelde routes een droom voor elke autotocht fanaat.
Milaan is een uitstekend startpunt voor autotochten in Noord Italië. Vanaf hier is het een uur rijden over de Statale 36 naar Lecco en daarna naar Bellagio, de parel aan de kust van het Comomeer zelf.
Bellagio is een van de beste plaatsen om de nacht door te brengen, met zijn helder gekleurde huizen die uitkijken op het meer en de bergen.
In zuidwestelijke richting naar het Lago Magiorre bespaart de splinternieuwe A36 snelweg je de moeite om terug te rijden naar Milaan. Je komt uit op de prachtige A8 – de “Weg van de Meren” – die je naar de elegante stad Stresa brengt.
Neem de tijd om te genieten van een boottocht naar het eiland Isola Bella, dat bijna volledig in beslag genomen wordt door het luxueuze paleis en de tuinen van het paleis Palazzo Borromeo. Terug op de A8 kun je westwaarts de kleurrijke bossen van Val Grande Nationaal Park in rijden, voor de grote finale van je autotocht rond de Italiaanse meren.

Comments

comments

Deel het artikel