>  > 
De top-10 surfbestemmingen in Europa

Peniche, Portugal

Peniche is veruit het populairste surfgebied van Portugal. Het is een klein vissersdorpje met een verscheidenheid aan golven waar surfers in Hawaï jaloers op zouden zijn – het heeft niet voor niets Supertubos als bijnaam. Peniche ligt op 90 km van de luchthaven van Lissabon en is uitermate geschikt voor een Europese surfvakantie. De makkelijkste manier om er te komen is per auto, zeker met al die surfbenodigdheden die je mee moet slepen!

San Sebastian, Spanje

Deze schilderachtige Spaanse stad, gelegen in Baskenland nabij de Pyreneeën, behoort tot de beste surflocaties in Europa. Het is makkelijk met de auto of de trein bereikbaar vanaf de luchthaven van San Sebastian. Deze locatie biedt het hele jaar door surfmogelijkheden, maar de grootste golven zijn er meestal in de wintermaanden.

Mundaka, Spanje

Beter dan hier kun je in Europa niet surfen! Ervaren surfers kunnen van najaar tot voorjaar terecht in dit voormalige vissersdorpje nabij Bilbao voor een onvergetelijke Europese surfvakantie. De beste manier om er te komen is vliegen naar de luchthaven van Bilbao. Daarvandaan kun je een bus nemen of een auto huren om je plek van bestemming te bereiken, op een uur rijden afstand.

The Bubble, Canarische Eilanden, Spanje

Deze bestemming is ideaal om surfen te combineren met eten en lekker luieren! De beste tijd van het jaar om te surfen rond de Canarische Eilanden is van november tot februari. Er is een ruime keuze aan verblijfsmogelijkheden, van 5-sterrenhotels tot een eenvoudig pension. Voor elk budget is er plek op dit Spaanse eiland!

Biarritz, Frankrijk

Deze Franse stad in het zuidwesten van Frankrijk biedt vele stranden voor alle surfers, zowel beginners als ervaren surfers. Deze mooie stad, gelegen tussen de zee en de bergen, heeft zijn eigen luchthaven en kan ook bereikt worden via de Franse autoweg de A63.

Hossegor, Frankrijk

Hossegor is echt een van de beste surfbestemmingen in Europa. Zijn golven zijn machtig – soms zelfs wild, maar velen beschouwen het als de beste surflocatie in West-Frankrijk. Het is makkelijk per auto te bereiken vanuit Biarritz, dat op slechts 42 kilometer afstand ligt.

Lacanau, Frankrijk

Lacanau is veruit de populairste surflocatie in de regio van Bordeaux. Dit gebied biedt verscheidene stranden en is toegankelijk voor beginnende surfers als de zee niet te ruw is. Maar pas op, als de zee eenmaal wild begint te worden, zullen alleen ervaren surfers deze golven weten te bedwingen!

Sennen Cove, Cornwall, Engeland

Deze lijst van top-10 surfbestemmingen in Europa zou niet volledig zijn zonder een aantal stranden te noemen in het Verenigd Koninkrijk. Sennen Cove heeft ervaren surfers veel te bieden, met de beste golven van de Engelse kustlijnen! Het water wordt in de wintermaanden wel een beetje koud – het is en blijft Engeland! Het gebied is alleen per auto te bereiken: een goede vijf uur rijden vanaf de luchthaven London Heathrow.

Watergate Bay, Cornwall, Engeland

Een andere klassieke surfbestemming in Engeland is Watergate Bay in Newquay. Dit gebied heeft veel meer clementie met beginners dan de meeste andere! Newquay ligt op ongeveer vijf uur rijden van Londen vandaan en is te bereiken via de autoweg de A30. Wees echter voorzichtig, de wegen zijn nogal smal en je zou onderweg een paar kuilen in het wegdek kunnen tegenkomen.

Bundoran Beach, Ierland

Ierland is misschien niet de eerste surflocatie die bij je opkomt, maar het is zeker een optie! In Bundoran werd zelfs de European Surfing Championship gehouden in 2011. De golven zijn het hele jaar door toegankelijk. De beste manier om er te komen is per auto, hoewel er ook plaatselijke bussen rijden tussen Donegal en Bundoran.

Comments

comments

Deel het artikel