>  > 
Tips om goedkoop een auto te huren in Brussel

Komt u voor enkele dagen langs in de hoofdstad van Europa? Voor een zakenvergadering, een romantisch weekendje of voor een familietrip? Komt u aan per TGV in het Zuidstation of per vliegtuig op de luchthaven Brussel Nationaal? En heeft u voor enkele dagen een huurauto nodig die niet te veel kost?

Hier vindt u tips om de huurkosten te beperken:

1 – Huren in het stadscentrum of op de luchthaven

Voor een goedkope huurauto in Brussel is het beter om niet voor ophaling op de luchthaven of in het Zuidstation, maar voor een andere ophaalplaats te kiezen. Deze ophaalplaatsen, die inderdaad praktischer en comfortabeler zijn, kosten vaak iets meer. Neem de metro of de bus voor enkele haltes (tot Sterrebeek, Vorst of Oudergem) en profiteer ervan om de auto pas te beginnen huren op het tijdstip waarop je ze echt nodig hebt. Dit is ook een manier om kosten te vermijden.

2 – Reserveer tijdig de auto die u in Brussel wilt huren

De prijzen voor huurauto’s stijgen in België vaak week per week bij het naderen van de reserveringsdatum, net als voor vliegtuigtickets of treinkaartjes.
Hoe eerder u reserveert, des te meer kans hebt u goedkoop een auto te kunnen huren. Huur uw voertuig dus meerdere weken vóór de datum van aankomst in Brussel.

3 – Reserveer online en kies voor de optie voorafbetaling !

Een kleine tip die heel eenvoudig is en u eveneens tijd doet winnen bij de ophaling of de teruggave van de auto. Er zullen namelijk minder formaliteiten zijn.

4 – Vermijd periodes van grote drukte indien u geld wilt sparen

Want aangezien de prijzen worden bepaald naar gelang van de vraag, zijn de prijzen hoger tijdens periodes van grote drukte, zoals tijdens de schoolvakanties.

5 – Reserveer voor een lange periode

Indien dat met uw noden overeenstemt, is het raadzaam om voor een lange periode te reserveren: 7 dagen huur kosten vaak hetzelfde als 5 dagen. Dat zal de stress bij aankomst en vertrek beperken.

6 – Huur van een auto vs prijs van benzine

Indien het niet wegens de omvang van de bagage nodig is om een grote auto te huren, kunt u een auto kiezen die minder benzine verbruikt.
Niet alleen zult u geld sparen, maar u zult ook uw ecologische voetafdruk verminderen, wat niet onbelangrijk is.
Bovendien kan je een kleine stadswagen gemakkelijk parkeren in de stad. En u kunt zich gemakkelijker in het centrum van Brussel verplaatsen.

7 – Maak een schatting van het aantal kilometers dat u zult afleggen

De voertuigen zijn beperkt in kilometers per dag. Schat vooraf uw gebruik in en kies voor de optie km, want anders worden zij achteraf duurder in rekening gesteld.
Ander advies: ga tanken vooraleer u de auto terugbrengt. Als Europcar moet gaan tanken zullen de liters brandstof u namelijk duurder gefactureerd worden dan de reële prijs.

8 – Profiteer van kortingen

Europcar biedt allerlei soorten kortingen aan (bijv.: Carrefour Bonus Card, promoties op de site Europcar België, etc.). Schrijf u in op de newsletter van Europcar en op de Europcar facebook-pagina om ervan te profiteren.

Comments

comments

Deel het artikel