>  >  > 
Namen

Een Waalse stad die zijn charmes heeft behouden. Het is gelegen aan de samenvloeiing van de Samber en de Maas, wordt gedomineerd door zijn verschillende rotspartijen en de beroemde Citadel. Het is gelegen in een zeer groene en landelijke omgeving waardoor het liefhebbers van natuur zal bekoren. Naast natuurliefhebbers is het de plek voor de klimmers, mountainbikers en wandelaars onder ons.
De Citadel van Namen is een van de grootste forten van Europa. Op het uitgestrekte terrein, een echt theater, kan je prachtige foto’s nemen met het uitzicht over de stad. In de stad kan u genieten van een ambachtelijk biertje. Voor groepen vanaf drie mensen kan je Namen ontdekken op de Segway, een elektrisch step op twee wielen.

Namen is ook beroemd om zijn historisch hart, gekenmerkt door verkeersvrije straten, oude landhuizen, kleine winkels gerund door handelaren met legendarische vriendelijkheid, galerijen, juweliers, boetieks en restaurants met speciale en lokale gerechten voor ieder zijn budget.

Namen heeft ook diverse musea, het meest bekendste is de Felicien Rops Museum. Een artiest met een slechte reputatie. Het museum bevindt zich in een oud herenhuis gelegen in een klein steegje in de oude stad.
Voor de romantici onder u is er een niet te missen cruise aan boord van enkele prachtige boten voor een tochtje op de Maas of de Samber. U kan in alle rust de prachtige landschappen rond deze rivieren ontdekken. Deze boten varen alleen uit van april tot september.

Een van de belangrijkste gebeurtenissen in de stad is het festival van de straatkunst « Namur en mai » dat wordt gehouden in mei zoals de naam al aangaf. Het stadscentrum wordt omgetoverd tot een gigantische show voor alle leeftijden. De helft van de voorstelling zijn gratis en de andere werken op afspraak. « Namur en mai » bevat 80 optredens en evenementen op verschillende plaatsen.

Zoals u kan lezen, Namen zit vol verassingen.

Foto: “maerzbow

Comments

comments

Deel het artikel