>  > 
Brugge: Het Venetië van het noorden

De stad die het Venetië van het noorden wordt genoemd, gelegen op 95 km van de Belgische hoofdstad, heeft heel wat te bieden.
U moet echter uw (huur)auto achterlaten op één van de parkings die de toeristen ontraden de stad binnen te rijden. Het stadscentrum wordt tot genoegen van de toeristen en wandelaars te voet bezocht.
Als stad van het water biedt Brugge een idyllische setting voor verliefden en andere liefhebbers van romantiek.
U kunt de stad ontdekken aan boord van bootjes die doen denken aan de beroemde gondels van de Italiaanse stad.
Vanaf de kanalen kunt u genieten van een uitzonderlijk zicht op de witgekalkte huizen van het Begijnhof, één van de pronkstukken van het middeleeuwse Brugge.
Verliefde stelletjes mogen de pittoreske Sint-Bonifatiusbrug en het naburige Arentshof niet missen. Zittend op een bank, verborgen in de schaduw van bomen kunnen ze de vakwerkhuizen en de naburige kerken bewonderen , en… tussen twee kussen door kijken naar de romantische rijtuigen.
Brugge is een stad van musea, waarvan er meer dan twintig zijn gewijd aan de Vlaamse Primitieven. Met de groei van de economische activiteit in de vijftiende eeuw hebben zich namelijk veel kunstenaars in Brugge gevestigd. De Grote Markt werd overigens vernoemd naar de beroemde Brugse schilder van de vijftiende eeuw, Jan Van Eyck.
Onder de vele musea kunnen het Groeningemuseum, het ziekenhuis Onze -Lieve-Vrouw -ter-Potterie, het Archeologisch Museum, het Diamantmuseum, het Chocolademuseum… zelfs het Frietmuseum worden genoemd!

Een ander hoogtepunt is het belfort van Brugge dat een prachtig uitzicht biedt over de stad en haar omgeving. Deze toren is 83 meter hoog en je moet 366 treden hoog om de top te bereiken, maar de inspanning is de moeite waard.
Vergeet tot slot niet om een omweg te maken langs de stadsmuren waarop vier plaatsen oude molens staan.
Er werd een mooi fietspad aangelegd zodat u dit stukje natuur op een prettige manier kunt ontdekken. Deze groene long is een andere manier om het mooie en romantische Brugge te leren kennen.

Comments

comments

Deel het artikel