>  >  >  > 
Bezoek Madrid

Een trip naar Madrid biedt een eindeloze reeks mogelijkheden, maar het is van groot belang te weten wat je absoluut niet mag missen als je Madrid voor de eerste keer bezoekt. Of u nu de culturele mogelijkheden van de stad wilt leren kennen, dan wel u liever een meer ontspannen bezoek wilt, wij zullen u vertellen wat u absoluut moet bezoeken.

Hartje Madrid

De “Puerta del Sol” betekent de Zonnepoort, maar eigenlijk is het een plein, het bekendste van Spanje. Je vindt er de Kilometer Zero, van waaruit alle hoofdwegen van Spanje starten, en het beroemde standbeeld van de Beer en de Arbutus, het symbool van Madrid.

madrid

madrid

Niet ver ervandaan zal je een ander belangrijk plein van Madrid, “La Plaza Mayor”, het centrale plein vinden. Het werd gebouwd rond 1590 en is tegenwoordig één van de centrale ontmoetingsplaatsen van de stad. Vaak zijn er markten waar allerlei handgemaakte producten en souvenirs worden verkocht.

In het centrum van de stad kunt u ook een wandeling maken langs de “Gran Vía”, de straat van de lichten, bioscopen en theaters, die altijd vol passanten en bezoekers is.

De stad meer in detail leren kennen

Tijdens uw reis naar Madrid, raden wij het bezoek aan van twee van de meest herkenbare monumenten van de stad. Wanneer mensen denken aan Madrid komen bij hen de “Puerta de Alcalá” (Poort van Alcalá) of de Cibeles-fontein op. Het eerste monument werd gebouwd in opdracht van koning Karel III en ingehuldigd in 1778. Het is zo beroemd dat er zelfs liedjes over bestaan.

De Cibeles-fontein stelt de Godin Cybele op een kar getrokken door twee leeuwen voor. De fontein is gelegen in het midden van het Cibeles plein waar u ook andere belangrijke gebouwen kunt bezoeken, zoals het Palacio de Comunicaciones (“Paleis van de Communicatie”) (je kan tot het dakterras naar boven gaan en genieten van een prachtig uitzicht op de skyline van Madrid) en de hoofdkwartieren van Bank van Spanje.

Het “Retiro” Park, met zijn vijver en geheime plekjes is de perfecte plek voor een namiddagwandeling. Om uw reis compleet te maken, kunt u ook de Almudena-kathedraal, het Koninklijk Paleis en de tempel van Debod bezoeken.

Activiteiten, kunst en cultuur

Maar Madrid is niet alleen een stad van monumenten, het is ook een centrum voor kunst en cultuur. Onder de vele culturele mogelijkheden die de stad biedt, zijn er het Prado Museum, waar je veel kunstwerken gemaakt door Europese Meesters uit de XVI en XIX eeuw kunt ontdekken, het museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (museum voor hedendaagse kunst) en het Thyssen-Bornemisza-museum. Deze drie musea zijn een must tijdens een eerste bezoek aan Madrid.

la almudena

Vergeet niet om bij een bezoek aan Madrid deze representatieve monumenten te bezoeken.

Fotos : © BarbaraFranco – Flickr.com

Comments

comments

Deel het artikel