>  >  > 
Pretpark België

Kwantiteit én kwaliteit

De bekendste attractieparken zijn Walibi, Bobbejaanland, Plopsaland, Plopsa Indoor, Plopsa Co, Walibi en Bellwaerde. Ze kenmerken zich allemaal door kwaliteit en veiligheid. Verzorgde themaparken waar je een dag lang deel uitmaakt van een grote pretparkfamilie.
Niet toevallig zijn een aantal van de Belgische pretparken echte familiebedrijven. Bobbejaanland is aantal jaren overgenomen door een Spaanse groep, maar je proeft er nog altijd de familiale sfeer. Bobbejaan Schoepen, een Vlaamse cowboy aan wie het park zijn bestaan te danken heeft, is een aantal jaren geleden overleden, maar zijn familie waakt over zijn geestelijke erfenis. Hij was een familieman en zijn park moest er zijn voor heel de familie. Niet alleen attracties, maar ook optredens en plezier voor de allerkleinsten.
De traditie of het thema waarmee de pretparken ontstaan zijn, proef je nog steeds. Zo is Bellewaerde helemaal gebouwd rond ‘dieren’. En is er iets wat kinderen leuker vinden dan dieren? Slim bekeken dus. Net zo in Bobbejaanland, waar cowboys en indianen alomtegenwoordig zijn.

Innovatie en commercieel genieten

Elk jaar hetzelfde pretpark bezoeken? Not done als er geen innovatie is. Toegegeven, je kan niet elk jaar een nieuwe achtbaan bouwen, maar op een slimme manier moet je bezoekers wel het gevoel geven dat er vernieuwd wordt. Walibi heeft dat goed begrepen. Het park staat bekend om zijn sensationele attracties en is niet beroerd om het roer om te gooien als het nodig is. De Siroco van een tijdje geleden, maar ook de Cobra die er nog altijd staat, voor veel pretparkbezoekers zijn het pretparkklassiekers.
Pretparken en merchandising gaan hand in hand. Al die attracties kosten natuurlijk handenvol geld. Niemand heeft dat beter begrepen als de jongens van Studio 100. Plop, Samson of Mega Mindy, we moeten ze jullie niet voorstellen. In elk van hun drie(!) Belgische pretparken kan je er niet omheen. Maar ze bezorgen jezelf en de kinderen wel een prachtige dag. Aan de kust ligt Plopsaland. Waarom niet logeren aan de kust en tegelijkertijd plezier beleven in het zeer kindvriendelijke park? In het zuiden van het land vind je Plopsa Co., midden in de prachtige natuur. De watervallen maken op een mooie manier deel uit van het Pretpark. In Hasselt kan je dan weer indoor genieten van Bumba, K3, Kaatje en al hun vriendjes. Een ideale daguitstap in de wintermaanden.Walibi

Meer dan pret

Naast de traditionele pretparken vind je in België tal van mooie dierenparken. Planckendael bijvoorbeeld, of het Boudewijn Sea Park, waar dolfijnen de show stelen. De zoo van Antwerpen ligt pal in het centrum van Antwerpen en is een van de oudste ter wereld. Maar ook een van de mooiste. Pairi Daizi werd onlangs nog tot beste dierentuin van Europa gekroond.

Kortom, België is een echt pretparkland. Het is één grote attractie!Planckendael
Foto 1 : Dreamcatcher, Bobbejaanland @ spencer77 Certains droits réservés CC-BY

Foto 2 : Walibi, Vekoma Boomerang @ milst1 Certains droits réservés CC-BY-SA

Foto 3 : Planckendael @ belgianchocolate Certains droits réservés CC-BY

Comments

comments

Deel het artikel