>  >  >  > 
Skivakantie ! Maar waar ?

Elk jaar kiezen duizenden mensen om minstens één maal per jaar naar de sneeuw te trekken. Meestal zijn dit fervent skiërs die graag hun kennis en ervaring tonen op de piste tijdens hun skivakantie, maar ook mensen die totaal geen ervaring hebben gaan dikwijls skiën op vakantie.

Vertrouwde landen voor een skivakantie

Wie wil skiën op vakantie en niet echt ervaring heeft kiest meestal voor een van de vertrouwde landen zoals Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Deze landen zorgen uiteraard voor fantastische skivakanties en een prachtige omgeving.

Goedkope skivakantie

Wie wil skiën op vakantie maar budgettair gezien geen grote marge heeft, kan uiteraard op zoek gaan naar een goedkope skivakantie. Bij diverse organisatoren van reizen kun je makkelijk een goedkope skivakantie vinden inclusief skipas. Uiteraard is het ook uitkijken naar welk land je juist op skivakantie gaat. Landen zoals Oostenrijk en Zwitserland worden tot de duurdere landen gerekend dus deze mijd je best. Uiteraard kan men in andere skilanden ook heel veel geld uitgeven tijdens een ski-trip, maar vooral de accommodaties zijn dikwijls heel wat duurder.

Ski, Oostenrijk

Alternatieve skivakanties

Skivakanties in gekende skilanden zijn natuurlijk leuk, maar het is toch ongetwijfeld ook altijd speciaal om naar een land te trekken waar het skitoerisme nog niet echt gekend is. Een van die landen is ongetwijfeld Polen. Polen rukt enorm op als wintersportgebied. De bergen in Polen zijn wel kleiner dan in de gekende skigebieden, maar qua sfeer en folklore kan het land zeker tellen. Ook zijn er nog heel wat rustige dorpen in de bergen waar men een zeer groot sportief aanbod kan vinden. De meesten die op skiverlof naar Polen gaan zijn zeer tevreden van de prijs-kwaliteitverhouding ter plaatse. We mogen dus zeker verwachten dat Polen binnenkort als een echte topper vermeld zal staan in de catalogi voor skivakanties.

Foto 1 : Italiaanse Alpen © Gorilla – Fotolia.com

Foto 2 : Ski, Oostenrijk © Nikolai Korzhov – Fotolia.com

Comments

comments

Deel het artikel