>  >  > 
Een kerstvakantie zonder thuis te blijven

Kerstvakantie in de sneeuw

Een topper die jaarlijks terugkeert en door veel mensen gekozen wordt tijdens de kerstperiode is uiteraard een skivakantie. Landen zoals Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk zijn de vaste stekken voor een uitje met kerst. Vooral mensen die van kinds af aan reeds leerden skiën gaan graag terug naar deze landen met de feestdagen. De sfeer die men daar terugvindt is volgens velen totaal niet te vergelijken met de sfeer die men thuis beleeft. Vaak worden in deze landen dan ook speciale diners of feestjes georganiseerd om het de toeristen super naar hun zin te maken. Een kerstmuts op de latten behoort dus zeker tot de ideeën voor de kerstvakantie.

Uitje met kerst naar de zon

Een andere optie die ook voor velen een hoogtepunt blijft, is het doorbrengen van de kerstvakantie onder de zon. Landen zoals Egypte, Turkije en de Canarische Eilanden worden veel gekozen als uitje met kerst. Meestal zijn ook deze mensen gewoon om de kerstvakantie niet in eigen land door te brengen, omdat een kerstboom zien staan terwijl het 25 graden is toch wel “”iets speciaals”” heeft. Ook in deze landen worden de feestdagen speciaal voorzien van menu’s en festiviteiten zodat het voor iedereen onvergetelijk wordt.

Een citytrip tijdens de eindejaarsperiode

central park

De laatste schoolvakantie van het jaar is ideaal om een citytrip te maken naar een romantische of avontuurlijke stad. Wie ideeën voor de kerstvakantie zoekt zal deze ongetwijfeld zeker terugvinden in het aanbod van citytrips. Een citytrip kan super romantisch zijn, wanneer men bijvoorbeeld kiest voor een stad als Parijs of Venetië. Dit zijn dan vooral trips die men als koppel samen maakt. Maar ook voor een groep jongeren die graag eens het eindejaar in het buitenland viert zijn er mogelijkheden zoals bijvoorbeeld Barcelona, New York of Rome. In deze steden valt zoveel te beleven en worden er altijd gigantische feesten georganiseerd zodat men zich hier als jongere geen moment zal vervelen. Uiteraard behoren nog heel wat andere steden tot de ideeën voor de kerstvakantie maar deze zullen ongetwijfeld tot de toppers behoren.

Foto 1 : Skier siting on ski-lift © dell – Fotolia.com

Foto 2 : Central park © Jose Gil – Fotolia.com

Comments

comments

Deel het artikel