>  >  > 
Zomerkampen: amuseren en vriendenkring uitbreiden

Diverse categorieën

Als we het hebben over kampen of een zomerkamp, dan zijn er heel veel varianten hierin. Zo zijn er strandkampen, ponykampen en survivalkampen. Kortom: echt alles wat men nodig heeft voor een geslaagde vakantie. Ook qua leeftijdscategorie zijn er heel wat verschillende onderverdelingen. Zo zijn er reeds kampen voor kleuters vanaf 4 jaar en de oudsten kunnen bepaalde zomerkampen terecht tot hun 21e jaar.

Reden van succes

De reden waarom zomerkampen meer en meer succes boeken moet men zeker niet ver zoeken. Eerst en vooral hebben ouders te maken met het fameuze “opvangprobleem”. Bij de meeste gezinnen gaan beide ouders uit werken en tijdens de vakantie is opvang vinden voor de kinderen vaak een groot probleem. Een zomerkamp boeken is dus dé ideale oplossing in veel gevallen. Vooral ook omdat de kinderen hier kunnen spelen en ravotten, wat ervoor zorgt dat ze allemaal verzot zijn op het zomerkamp. Een bijkomende reden is de kostprijs. Zomerkampen zijn betaalbaar en meestal zeker niet duurder dan andere opvangvormen. Daarenboven krijgt men in de meeste ziekenfondsen ook nog een stukje terugbetaald van inschrijvingsgeld voor kampen of sporten.

Zomerkampen

Snel reserveren

Terwijl men vroeger bijna de dag van de start nog kon inschrijven moet men nu van maanden vooraf al het kamp boeken. Het stijgend succes barst uit zijn voegen en zorgt ervoor dat mensen er echt zeer vlug bij moeten zijn om een inschrijving te doen.
Toch zijn er elk jaar mensen die denken dat vooraf inschrijven niet nodig is en die zomaar hun kind naar een zomerkamp sturen. In vele gevallen worden ze geweigerd door het feit dat het kamp de maximale veiligheid moet kunnen garanderen voor de kinderen.

Foto 1: zomerkamp © olesiabilkei – Fotolia.com

Foto 2: zomerkamp © yanlev – Fotolia.com

Comments

comments

Deel het artikel