>  >  >  > 
Trek naar het buitenland en maak de beste oudejaarsavond ooit mee.

We zetten de leukste en meest interessante locaties even op een rijtje.

Romantische jaarwissel in Parijs

Parijs, de lichtstad, zorgt voor eindeloos romantische taferelen. Maar ook voor de minder romantische zielen is Parijs ongetwijfeld de ideale plaats om oudejaarsavond te vieren. Vele mensen komen hier namelijk samen op de Champs-Élysées om van daar het vuurwerkspektakel te kunnen bekijken dat zich jaarlijks afspeelt aan de Eiffeltoren. Daarnaast is het ook een ideale uitvalsbasis voor mensen met kinderen die misschien ook graag eens een magisch nieuwjaar vieren in Disneyland Parijs.

Overgang van oud naar nieuw versus moderniteit en historie

Oud en nieuw vieren tussen ultramoderne wolkenkrabbers? In New York wordt er jaarlijks een gratis New Year’s Eve feest georganiseerd. Aanschouw de traditionele ‘ball drop’-ceremonie op het bruisende Times Square waar je ongetwijfeld dé nieuwjaarsviering van je leven zal meemaken.
Rond oud en nieuw komen ook jaarlijks duizenden mensen naar Rome. De oude binnenstad vormt namelijk een schitterende achtergrond om de overgang te vieren. De straten en pleinen van Rome zijn levendig en mooi verlicht, zodat de sfeer hier zeker voldoende aanwezig is. Een bekende plek is de Piazza del Popolo, waar een groot concert plaatsvindt met Italiaanse popartiesten. Uiteraard is er hier ook, net zoals in vele andere steden, een schitterend vuurwerkspektakel.

Vier oud en nieuw als allereerst in Sydney

Darling Harbour, Sydney
Sydney is de stad waar men door de geografische ligging als eerste op de aardbol het nieuwe jaar mag verwelkomen. Vooral in de haven van Sydney komen veel mensen bijeen om daar de vuurwerkshow te bekijken. Maar ook op plaatsen zoals Darling Harbour en Kings Cross worden diverse evenementen georganiseerd, zodat men hier een onvergetelijke oudejaarsavond kan doorbrengen.

 

 

Foto 1:  Les Champs-Elysées © iMAGINE – Fotolia.com

Foto 2:  Darling Harbour, Sydney © TravelPhotography – Fotolia.com

 

Comments

comments

Deel het artikel