>  > 
Open Monumentendag

Zowel jong als oud kunnen op deze dag genieten van de talrijke monumenten die men open stelt voor het publiek. Kennismaken met de vroegere tradities en gebeurtenissen zorgt ervoor dat het verleden blijft leven en ook dat sommige zaken van vroeger zich niet meer herhalen

Succes verzekerd op de Open Monumentendag

Zoals elk jaar zullen er weer zeer veel deelnemers zijn voor de Open Monumentendag. Mensen lijken het dus nog altijd zeer interessant en leuk te vinden om kennis te maken met de soms zeer oude monumenten die dan eindelijk opengesteld worden voor het publiek. Het soms eeuwenoude, mysterieuze aspect zorgt ervoor dat zowel jong als oud van dit evenement kunnen genieten. Bovendien is de deelname kosteloos, waardoor iedereen eigenlijk kan deelnemen.

Specifieke monumenten, eigen aan de stad

Iedere stad heeft wel een monument die men beschouwt als “toonbeeld” van de stad. Zo heeft men in Brugge de diverse poorten zoals de Ezelpoort en de Gentpoort, maar ook de residentie van de Gouverneur van West-Vlaanderen wordt opengesteld zodat men toch eens van heel dichtbij de werking van de gemeentes of provincies kan voelen. Vele mensen combineren de Open Monumentendag met een uitstap naar een bepaalde streek of stad

Kennismaken met het verleden

Antwerpen, België
In Antwerpen is het vooral “Het steen” dat men ter plaatse kan gaan bekijken en zoals in elke stad is ieder monument echt wel de moeite waard. Men maakt er namelijk kennis met vroegere gewoontes van de stad en van de inwoners, ontstaan en verloop van de stadsgeschiedenis en zeker niet te vergeten de eet- en drinkgewoontes. Velen zijn namelijk van mening dat de vroegere gewoontes en kenmerken van een stad niet mogen verloren gaan en door middel van soortgelijke evenementen kan men dit toch nog altijd een beetje in stand houden.

Foto 1: Brugge, België © Atlantis – Fotolia.com
Foto 2: Antwerpen, België © Brad Pict – Fotolia.com

Comments

comments

Deel het artikel