>  > 
Dé plek bij uitstek om een romantische uitstap

Venetië, uitvinder van romantiek

Dé plek bij uitstek om een romantische uitstap te ondernemen is zonder twijfel Venetië. Het feit dat de stad volledig door water is omringd geeft op zich al een zeer romantische tint. Daarnaast zijn de boottochtjes die men kan ondernemen echt zeer leuk voor een koppel dat elkaar wil verwennen. Voor kiekjes kan men hier ongetwijfeld ook zeer goed terecht, want de talrijke bruggetjes waarop men foto’s kan nemen zorgen voor een extra cachet.

Brugge, het Venetië van het noorden

Naast Venetië heeft men ook nog steeds Brugge, die ook dikwijls het Venetië van het noorden wordt genoemd. De reden hiervoor zijn onder andere de Brugse Reien. Dit zijn de waterlopen waardoor Brugge omringd is en op zich geven die dezelfde indruk van Venetië, maar dan in mindere mate. Bovendien heeft het historieke aspect van Brugge een ongelofelijke meerwaarde die ervoor zorgt dat men naast de romantiek ook nog heel wat cultuur en historiek kan meepikken bij bezoek aan deze stad. Daarnaast heeft men de talrijke restaurantjes die aanwezig zijn en waar men kan genieten van de typisch Belgische, maar toch verfijnde keuken.

Parijs, romantiek ten top

Notre-damme, ParijsDe echte klassieker onder de romantische steden is uiteraard Parijs. Deze “Franse hoogvlieger” blijft bij velen voor oneindig romantische momenten zorgen. De leuke straatjes, verfijnde restaurantjes en de Eiffeltoren zorgen ervoor dat men zich hier opnieuw als een jong verliefd koppel voelt. Voor velen dus een ideale plek om de relatie nieuw leven in te blazen en terug te denken aan de vele redenen waarom men ooit op die specifieke partner verliefd werd.

Een romantisch uitje af en toe is dus vast en zeker een zeer goede investering voor uw relatie en kan voor heel wat extra leuke momenten zorgen.

 

Foto 1: Venetië © Iakov Kalinin – Fotolia.com
Foto 2: Notre-damme, Parijs © M.Dalach – Fotolia.com

Comments

comments

Deel het artikel