>  > 
Drie boeiende citytrips in België

Verspreid over België liggen tal van aantrekkelijke steden die de moeite waard zijn om er een citytrip aan te besteden. Wij beschrijven enkele van de mooiste.

Cultuur en architectuur in Antwerpen

Haar zelfbewuste inwoners noemen Antwerpen ook wel “‘t Stad” of “de Metropool”. Deze bruisende havenstad aan de Schelde beschikt over alle troeven om de toerist te imponeren. Bewonder haar prachtige ligging aan het water vanop het gezellige Zuiderterras en laat je leiden door de immer aanwezige trotse toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Culturele en architecturale pracht vind je onder meer op de Grote Markt, het Hendrik Conscienceplein, in de hal van het Centraal Station en in het Museum aan de Stroom.

De Koningin der Badsteden: Oostende

Als grootste stad aan de Belgische kust geniet Oostende een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Nog steeds zijn in Oostende restanten zichtbaar van het bloeiende Belle Epoque tijdperk. Geniet van een romantische wandeling door de Koninklijke Gaanderijen en vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan het uitermate elegante Thermae Palace Hotel. Het wijde strand en een levendige vissershaven maken van Oostende een must voor wie houdt van frisse zeelucht en lekkere visgerechten. Tot slot kan je met zicht op zee ook nog een gokje wagen in het verbluffende Casino Kursaal.

Tongeren: oudste stad van België

Het pittoreske provinciestadje Tongeren had ooit een prominente plaats in de Romeinse tijd, wat zeker nog te merken is in het straatbeeld. De Romeinse muur en het standbeeld van Ambiorix als leider van de Eburonen zijn daarvan een voorbeeld. Haar antieke Romeinse karakter wordt helemaal duidelijk bij een bezoekje aan het Gallo-Romeins museum. Voorts kom je bij een bezoekje aan deze gezellige stad ongetwijfeld onder de indruk van de sublieme Onze-Lieve-Vrouwebasiliek die als architecturaal pronkstuk over de stad uittorent. Vergeet ook niet om de gezellige Grote Markt te bewonderen na een bezoekje aan de internationaal befaamde zondagse antiekmarkt.

Belgique - Ostende (Zeeheldenplein)

Photo 1 : Antwerpen © olga demchishina – Fotolia.com
Photo 2 : Oostende © Brad Pict – Fotolia.com

Comments

comments

Deel het artikel