>  > 
Vakantie hoeft niet altijd duur te zijn

Wie op vakantie vertrekt, weet ongetwijfeld dat reizen de dag van vandaag heel duur kan uitvallen. Toch kan men op een slimme manier heel wat geld besparen.

Waar kan men besparen bij de boeking?

Door goed op te letten en zelf heel wat te regelen, valt de vakantie vaak een stuk goedkoper uit. Goedkope vakanties bestaan dus nog echt, maar men moet er zelf wat moeite voor doen.
Wanneer men vooraf rechtstreeks een kamer boekt bij het hotel via internet, dan bespaart men heel wat geld, omdat men eigenlijk geen tussenpersoon meer nodig heeft en bovendien kan men heel wat last minutes vinden of andere goedkope vakanties. Het is ook zo dat elk hotel tegenwoordig wel een website heeft, zodat men online eigenlijk probleemloos zelf alles kan regelen.

Besparen tijdens het verblijf zelf

Wie goed zijn ogen open houdt kan tijdens het verblijf zelf op de vakantiebestemming ook heel wat centen besparen. Eerst en vooral heeft men op vele vakantieplaatsen winkeltjes die souvenirs en allerhande snufjes verkopen. Deze winkels weten dat toeristen vaak bereid zijn geld uit te geven en zij maken dan ook gretig gebruik van deze optie. Toch zijn er vaak plaatselijk ook winkels die in minder toeristisch gelegen plaatsen gevestigd zijn, maar waar men identiek dezelfde spulletjes zal kunnen vinden tegen een veel goedkopere prijs.

Besparen op vervoer creëert goedkope vakanties

Eens in het hotel kan men vaak gebruik maken van shuttlebussen of plaatselijke stadsbusjes die je naar een toeristische plek brengen. Deze bussen zijn vaak niet overdreven duur, maar als men alle kosten optelt, dan kan men serieus wat besparen door bijvoorbeeld eens te kiezen om te voet te gaan. Vaak zijn de afstanden niet overdreven ver en kan men onderweg heel wat mooie kiekjes maken en ondertussen bespaart men ook hier opnieuw heel wat geld. Daarnaast is het ideaal voor de conditie, want in vele gevallen keert men terug van vakantie met een aantal extra kilootjes door het dieet eventjes aan de kant te schuiven.

Photo : © Schlierner – Fotolia.com

Comments

comments

Deel het artikel