>  > 
Reis naar Brussel

Budgettips voor een stedentrip Brussel

Brussel heeft maar liefst 80 musea. Sommige musea zijn zelfs gratis te bezichtigen, zoals het Koninklijk Museum van het Leger en Krijgsgeschiedenis. Dit museum is een van de grootste militaire musea ter wereld en is zeker een bezoek waard. Verder kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen in Wiels, een gratis centrum voor hedendaagse kunst. Het kasteel van Karel V is een andere gratis attractie die zeer indrukwekkend is om te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat de bovengenoemde bezienswaardigheden niet iedere dag geopend zijn. Controleer dus voor uw reis naar Brussel de openingstijden.

Eten en drinken in Brussel

Ook op culinair gebied heeft Brussel veel te bieden. In Brussel kan men niet alleen genieten van traditionele Brusselse gerechten, maar ook van Franse, Italiaanse, mediterraanse en Aziatische gerechten. Uit eten gaan hoeft ook helemaal niet duur te zijn in Brussel en een echte aanrader is Plattesteen. Dit typisch Brusselse restaurant is gemakkelijk te herkennen aan de buitenkant; de gevel is namelijk beschilderd met een striptekening. U betaalt in dit restaurant nog geen tien euro voor een dagschotel.

Praktische informatie voor een reis naar Brussel

Brussel is goed bereikbaar met de trein en op de site van de NMBS vindt u de actuele vertrektijden. Kijk wat voor u de goedkoopste mogelijkheid is; een standaardbiljet is niet altijd de beste optie. Zo zijn er ook weekendbiljetten en goedkope biljetten voor jongeren. Verder is het ook mogelijk om per auto of vliegtuig naar Brussel te reizen. Wat het verblijf betreft zijn er ook verschillende mogelijkheden: er zijn hotels, hostels en bed & breakfasts in verschillende prijsklassen. Met zoveel keus op het gebied van bezienswaardigheden, restaurants en accommodaties zal het nog moeilijk worden om te kiezen…

Photo : Bruxelles, © Karol Kozłowski – Fotolia.com

Comments

comments

Deel het artikel