>  > 
Must do’s in België

Het kleine koninkrijk België, dat grenst aan Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg, is gelegen aan de Noordzee en heeft heel wat bezienswaardigheden voor zowel eigen inwoners als toeristen. Vooral het feit dat men in België beschikt over enorm veel historische steden zorgt ervoor dat ons land echt een ware schatkist aan cultuur is.

Brussel, de wereldberoemde hoofdstad

Zoals men kan vermoeden beginnen velen bij Brussel, omdat dit onze hoofdstad is. In Brussel is het Europees Parlement gevestigd en de stad kent daarnaast ook een rijke geschiedenis en cultuur. Vele prachtige bezienswaardigheden vindt men in Brussel, zoals het Koninklijk Paleis en uiteraard niet te vergeten het Atomium.

Manneken Pis

Een van de voornaamste bezienswaardigheden hier is ongetwijfeld “Manneken Pis”. Manneken Pis is een klein bronzen beeldje dat een jongetje weergeeft dat aan het plassen is. Het beeld staat op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat en kent naam en faam over gans de wereld. Het beeldje zelf is zeer klein en meet slechts 58 centimeter. Waarom het beeldje nu eigenlijk plast is een verhaal dat zijn eigen leven gaat leiden. De één beweert dat het een oplossing was van het jongetje om de brandende lont van een bom uit te doven en andere verhalen gaan op dat het beeldje een eerbetoon is aan de leerlooierij, waar men vroeger urine van kleine kinderen gebruikte voor de verwerking van het leder.

“Brugge die scone”

Een andere stad in België die zeker een bezoek waard is is ongetwijfeld het historische Brugge. Vooral het Brugs Belfort moet men gezien hebben en zeker en vast ook de binnenstad van deze historische plaats. Men waant zich al vlug in de tijd van toen wanneer men hier enkele uren zal rondgewandeld hebben. De typische stadshuisjes en de leuke sfeer zorgen ervoor dat een bezoek aan deze stad zeker zijn sporen zal nalaten. In de stad zelf zijn er vele hotels waar men tot rust kan komen om daarna te genieten van een heerlijk ontbijt.

De prachtige Ardennen

Naast de vele steden met elk hun prachtige bezienswaardigheden bezit België ook nog een stukje “bergen” namelijk de Ardennen. In deze streek kan men genieten van de natuur en zich terug als een vrijgevochten tiener voelen. Rappels, rotsbeklimmingen, afvaart met kano, alles is mogelijk in deze streken.

De kust

Een laatste troef van België is ongetwijfeld de ligging aan de zee. Onze kuststreek is een ware trekpleister voor toeristen en mensen die in het Belgisch binnenland wonen. Als we een aantal badsteden bekijken, zoals Oostende, Knokke, Nieuwpoort en De Haan, dan zien we al snel dat iedereen toch zeker een lekkere kuststad moet bezocht hebben. Leuke cafeetjes en lekkere restaurants dragen zorg voor een geslaagde uitstap.

Photo : gaufres belges, © ChantalS – Fotolia.com

Comments

comments

Deel het artikel